Menu

Op safari in Sri Lanka

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Sri Lanka samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Als u aan safari denkt, denkt u waarschijnlijk niet meteen aan Sri Lanka. En toch heeft u in het land voldoende mogelijkheden om wilde dieren, waaronder olifanten en luipaarden, te spotten. De vergelijking maken met safarilanden als Tanzania en Namibië heeft weinig zin, maar een Sri Lankaanse safari is zeker een leuke ervaring. Het land telt meerdere nationale parken waar u terecht kan, maar de grootste en meest interessante zijn Yala, Gal Oya en Minneriya. Ook steevast op de bucket list van dierenliefhebbers: een kennismaking met de aapjes in Polonnaruwa!

Yala National Park

Een bezoek aan Yala National Park wordt gezien als een van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. In het nationale park wordt u getrakteerd op trompetterende olifanten, roedels jakhalzen, prachtige vogels en wellicht zelfs een ontmoeting met het legendarische luipaard, dat zich meestal als een schaduw door de onderbegroeiing van het bos begeeft. Met andere woorden, een bezoek aan deze regio van droog bosland, met z’n vele open vlaktes en kleine meertjes is een must als u het zuidoosten van Sri Lanka aandoet tijdens uw privé rondreis in Sri Lanka.

Minneriya National Park

Minneriya is iets minder bekend dan Yala, en daarom ook iets rustiger. Het park wordt ook wel ‘The Gathering’ genoemd. U vindt er namelijk de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. In het park wonen honderden olifanten! Minneriya National Park ligt in het noorden van Sri Lanka op een van de meest droge plekken van het eiland. Een van de dingen die het Minneriya National Park zo speciaal maken zijn de vele habitatten. Van tropische bossen tot watergebieden en van graslanden tot struiken. Voor de natuurliefhebber is een bezoek aan het Minneriya National Park een absolute must! Naast olifanten kan u in Minneriya ook watervogels, herten, wilde zwijnen en apen zien.

Gal Oya National Park

Een van de meest ongerepte nationale parken, midden in de ongeschonden jungle, is Gal Oya Nationaal Park. In dit prachtige natuurpark situeert zich ook het uitgestrekte meer, Senanayake Samudra. Dit is een van de grootste waterreservoirs van Sri Lanka en telt een aantal kleine ongerepte eilanden. Rondom het meer is het een waar paradijs voor vogelliefhebbers met tal van tropische watervogels.

Verken dit park per jeep of maak een fantastische bootsafari langs de eilanden in het reservoir. Spot groepen olifanten die grazen langsheen de oevers van het meer of die zich wassen in het verfrissende water.  

Meet the Monkeys in Polonnaruwa

De indrukwekkende ruïnes van de historische stad Polonnaruwa zijn zorgvuldig bewaard gebleven en worden bezet door honderden apen.  Tijdens een wandeling op de site leert u meer over de geschiedenis van Polonnaruwa, maar wordt er ook gefocust op de verschillende aanwezige apen en hun gedrag. Een onderzoeker van het Smithsonian Primate Research Center zal u verwelkomen en een korte introductie geven over de Sri Lankaanse primaten. De gelijkenis tussen de apen en mensen, hun sociale gedragspatronen en hun overduidelijke intelligentie maken het fascinerend om deze wezens te observeren.

  • Reizen naar Sri Lanka Sri Lanka
  • Hoofdstad Colombo
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC + 05.30
  • Taal Singalees, Tamil, Engels

Enkele foto's


Beleef Op safari in Sri Lanka

Amazing honeymoon in Sri Lanka

Romantiek op een paradijselijk eiland

Amazing avontuurlijke familiereis in Sri Lanka

Onvergetelijke ervaringen met het gezin

Amazing Sri Lanka natuurreis met z'n twee

Focus op Sri Lankaanse landschappen

Amazing honeymoon in Sri Lanka & De Malediven

Heerlijke combi van 2 parels ❤

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sri Lanka te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak