Menu

Op safari in Sri Lanka

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Sri Lanka samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Als u aan safari denkt, denkt u waarschijnlijk niet meteen aan Sri Lanka. En toch heeft u in het land voldoende mogelijkheden om wilde dieren, waaronder olifanten en luipaarden, te spotten. De vergelijking maken met safarilanden als Tanzania en Namibië heeft weinig zin, maar een Sri Lankaanse safari is zeker een leuke ervaring. Het land telt meerdere nationale parken waar u terecht kan, maar de grootste en meest interessante zijn Yala en Minneriya. Ook steevast op de bucket list van dierenliefhebbers: het olifantenweeshuis in Pinnawela!

Yala National Park

Een bezoek aan Yala National Park wordt gezien als een van de hoogtepunten van een rondreis door Sri Lanka. In het nationale park wordt u getrakteerd op trompetterende olifanten, roedels jakhalzen, prachtige vogels en wellicht zelfs een ontmoeting met het legendarische luipaard, dat zich meestal als een schaduw door de onderbegroeiing van het bos begeeft. Met andere woorden, een bezoek aan deze regio van droog bosland, met z’n vele open vlaktes en kleine meertjes is een must als u het zuidoosten van Sri Lanka aandoet tijdens uw privé rondreis in Sri Lanka.

Minneriya National Park

Minneriya is iets minder bekend dan Yala, en daarom ook iets rustiger. Het park wordt ook wel ‘The Gathering’ genoemd. U vindt er namelijk de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. In het park wonen honderden olifanten! Minneriya National Park ligt in het noorden van Sri Lanka op een van de meest droge plekken van het eiland. Een van de dingen die het Minneriya National Park zo speciaal maken zijn de vele habitatten. Van tropische bossen tot watergebieden en van graslanden tot struiken. Voor de natuurliefhebber is een bezoek aan het Minneriya National Park een absolute must! Naast olifanten kan u in Minneriya ook watervogels, herten, wilde zwijnen en apen zien.

Olifantenweeshuis in Pinnawela

Pinnawela is een klein dorp dat vooral bekend is vanwege het plaatselijke olifantenweeshuis. Op deze plek worden gehandicapte en/of verstoten olifanten opgevangen. Dat olifanten centraal staan in Pinnawela blijkt ook wel uit de op 1.500m verder gelegen Millennium Elephant Foundation. Hier werden in het verleden gevangen genomen olifanten opgevangen en verzorgd. In tegenstelling tot het commerciële olifantenweeshuis, wordt de Millenium Elephant Foundation grotendeels gerund door vrijwilligers, waarbij het belang van de olifant voorop staat.

  • Reizen naar Sri Lanka Sri Lanka
  • Hoofdstad Colombo
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC + 05.30
  • Taal Singalees, Tamil, Engels

Enkele foto's


Beleef Op safari in Sri Lanka

Familievakantie Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka met het gezin

Privé rondreis: De natuurlijke schoonheid van Sri Lanka

Safari's, natuurwandelingen en city tours!

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sri Lanka te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak