Menu

Hiking in Sri Lanka

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Sri Lanka samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Sri Lanka - en vooral het groene binnenland - is een prachtige bestemming om al wandelend te verkennen.  U kan op eigen initiatief een wandeling maken in de omgeving van uw luxehotel of op pad gaan met een gespecialiseerde lokale gids. Hierbij alvast een overzicht van onze favoriete wandelingen:

Beklimming Little Adam’s Peak

Maak een fikse wandeling naar de top van Little Adam’s Peak. De beklimming van Little Adam’s Peak is gelukkig een stuk minder zwaar dan die van zijn grote broer, de enige echte Adam’s Peak. Het grootste stuk van het traject bestaat uit trappen. Na een dik halfuur wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de groene bergen en valleien. Wedden dat u niet zal stoppen met foto’s nemen?

Ella Rock

Bent u een fervente wandelliefhebber? Onderneem dan op eigen initiatief een trektocht naar de top van Ella Rock. Deze wandeling duurt heen ongeveer 2,5 uur, hou er dus rekening mee dat u een hele ochtend of middag weg zal zijn. Onderweg geniet u van een aantal prachtige panorama’s. Eenmaal boven geniet u van een spectaculair vergezicht over de sublieme omgeving.

Knuckles Mountain Hike

Voor deze avontuurlijke hike in Knuckles Mountain Range moet u vroeg opstaan. U start op een theelandgoed, maar het pad zal u al snel naar het hoger gelegen nevelwoud leiden. Een uniek en adembenemend zicht! U wandelt vandaag langs verschillende soorten bos, graslanden, stromen en watervallen tot aan een van de hogere pieken van het gebergte. Daar geniet u van een welverdiende picknick lunch met panoramisch uitzicht alvorens terug af te dalen.

Wandeling naar World’s End

Maak kennis met het Horton Plains National Park. Dit Unesco-werelderfgoedpark bestaat uit golvende graslanden, nevelwouden en een grote diversiteit aan flora en fauna. Dit is een van de mooiste natuurparken van Sri Lanka, en dus een must voor natuurliefhebbers. De omgeving is ideaal voor een actieve wandeling naar een hoogte van 2.100 meter, het einde van de wereld. Onderweg ziet u paardherten voorbij huppelen, hoort u wilde zwijnen knorren, ziet u apen in de boomtoppen slingeren en kunt u zich verwonderen over het rijke vogelleven.

Verblijf in Ahaspokuna Bushwalks Camp

Op anderhalf uur rijden van Ella ligt het unieke Ahaspokuna Bushwalks Camp. Het kamp is gelegen in een groot stuk Sri Lankaanse wildernis. Verblijven doet u hier op basis van all-inclusive en u kiest zelf aan welke activiteiten u al dan niet deelneemt. In Ahaspokuna Bushwalks Camp ligt de focus op authenticiteit, uitstekende service en het ondernemen van wandelsafari’s in een prachtige omgeving.


  • Reizen naar Sri Lanka Sri Lanka
  • Hoofdstad Colombo
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC + 05.30
  • Taal Singalees, Tamil, Engels

Enkele foto's


Beleef Hiking in Sri Lanka

Amazing honeymoon in Sri Lanka

Romantiek op een paradijselijk eiland

Amazing avontuurlijke familiereis in Sri Lanka

Onvergetelijke ervaringen met het gezin

Amazing Sri Lanka natuurreis met z'n twee

Focus op Sri Lankaanse landschappen

Amazing honeymoon in Sri Lanka & De Malediven

Heerlijke combi van 2 parels ❤

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sri Lanka te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak