Menu

Eindigen met de voeten in het zand

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Sri Lanka samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Sri Lanka is een tropisch eiland met ontelbare paradijselijke stranden. U kan uw reis in stijl afsluiten aan de oost-, zuid- of westkust. Bij het kiezen van uw ideale strandverblijf is het belangrijk om de twee moessonperiodes in het achterhoofd te houden. Reist u tussen december en april, dan raden wij een strandverblijf aan in het zuiden of westen van het eiland. Ook een strandverlenging in de Malediven is dan een goede optie. Van april tot september is het zalig vertoeven aan de oostkust van Sri Lanka.

De westkust van Sri Lanka

Ten noorden en zuiden van Colombo treft u de bekende badplaatsen aan die de bakermat vormen van de toeristische ontwikkeling van Sri Lanka. Negombo, Kalutara, Bentota, Beruwela en Induruwa hebben mooie tropische stranden, omzoomd door exotisch wuivende palmen en een ruime keuze aan kleinschalige en ook grotere hotels.

Oorspronkelijk was Negombo bekend als vissersdorp, maar tegenwoordig is het gezellige badplaats met heerlijke stranden, hotels, eenvoudige bars en restaurants. 

De zuidkust van Sri Lanka

In de weidse omgeving van Galle bevinden zich enkele mooie stranden. Hikkaduwa, ten westen van Galle, is volgens velen het mooiste strand van Sri Lanka. Ten oosten bevindt zich onder meer Unawatuna, een kustdorpje met gezellige restaurants, bars en winkeltjes. De goed bewaarde koraalriffen en enkele scheepswrakken geven het diepzeeduiken er een extra dimensie.

De oostkust van Sri Lanka

Aan de oostkust van Sri Lanka vindt u de mooie badplaatsen Trincomalee en Passikudah. De prachtig uitgestrekte witgele zandstranden met goede mogelijkheden om te snorkelen of te duiken maken dit gebied zeer aantrekkelijk voor reizigers.

Vanuit Trincomalee kan u een uitstap maken naar Pigeon Island. Dit is het tweede grootste maritieme nationale park van Sri Lanka en een paradijs voor duikers en snorkelaars. De topattractie is het goed bewaarde koraalrif. Maar liefst 100 soorten koraal, 178 soorten vissen waaronder de ongevaarlijke zwartpunthaaien én zelfs zeeschildpadden zijn er te vinden in het kristalheldere water!

  • Reizen naar Sri Lanka Sri Lanka
  • Hoofdstad Colombo
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC + 05.30
  • Taal Singalees, Tamil, Engels

Enkele foto's


Beleef Eindigen met de voeten in het zand

Amazing honeymoon in Sri Lanka

Romantiek op een paradijselijk eiland

Amazing avontuurlijke familiereis in Sri Lanka

Onvergetelijke ervaringen met het gezin

Amazing Sri Lanka natuurreis met z'n twee

Focus op Sri Lankaanse landschappen

Amazing familiereis in Sri Lanka

Samen de hoogtepunten ontdekken

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sri Lanka te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak