Menu

De mooiste treinreis ter wereld

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Sri Lanka samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De treinreis tussen Kandy en Nuwara Eliya staat bekend als een van de mooiste, misschien wel dé mooiste, treinreizen ter wereld. De rit voert u dwars door de indrukwekkende bergen en langs kleine watervalletjes en groene theeplantages. Tijdens de treinreis komt u in contact met de lokale bevolking. Aan de stationnetjes, waar u af en toe stopt, is het een levendige drukte van belang en kan u wellicht nog even gauw een `Annanassi` meepakken. Een onvergetelijke ervaring en een must tijdens uw rondreis in Sri Lanka!

Bezoek voor vertrek per trein vanuit Kandy zeker de Tempel van de Tand. Ook Nuwara Eliya is meer dan gewoon een aankomstplaats.

De Tempel van de Tand

De belangrijkste reden om de culturele hoofdstad Kandy te bezoeken is de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand). In deze tempel wordt het belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de Heilige Tand van “de verlichte Boeddha”. De tand is goed opgeborgen in zeven gouden kistjes waarvan alleen het zevende kistje dagelijks wordt opengemaakt en getoond onder luid getrommel. Er komen dagelijks vele in wit geklede pelgrims met lotusbloemen om offers te brengen en het kistje te aanschouwen. Tijdens het jaarlijkse Esala Perahera feest – op de avond van de volle maan eind juli, begin augustus – wordt het relikwie tijdens een optocht van prachtig versierde olifanten door Kandy gedragen en komen pelgrims, de lokale bevolking en reizigers samen om dit feest te vieren. Zeker de moeite om dit feest bij te wonen indien u op dat moment in Sri Lanka bent!

De theeplantages van Nuwara Eliya

In Sri Lanka wordt al jaren de wereldberoemde Ceylon thee geproduceerd. De koele theeheuvels van Nuwara Eliya zijn hiervoor de ideale omgeving. In Nuwara Eliya zal u theestruiken zien zover u kan kijken. Het is een prachtig zicht om de kleurrijke theeplukkers aan het werk te zien op een van de met theestruiken bedekte heuvels. De theeplukkers, waarvan het grootste deel uit Zuid-India komt, plukken de theeblaadjes met de hand waarna ze in grote manden naar de fabriek worden gebracht. Ook een bezoek aan een theefabriek in de regio is een aanrader. Zo leert u meer over het proces van thee maken, en u kan er ook genieten van een kopje vers getrokken thee en thee kopen om mee te nemen naar huis. Het ideale souvenir!

  • Reizen naar Sri Lanka Sri Lanka
  • Hoofdstad Colombo
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC + 05.30
  • Taal Singalees, Tamil, Engels

Enkele foto's


Beleef De mooiste treinreis ter wereld

Familievakantie Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka met het gezin

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sri Lanka te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak