Menu

De mooiste treinreis ter wereld

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Sri Lanka samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De treinreis tussen Kandy en Nuwara Eliya staat bekend als een van de mooiste, misschien wel dé mooiste, treinreizen ter wereld. De rit voert u dwars door de indrukwekkende bergen en langs kleine watervalletjes en groene theeplantages. Tijdens de treinreis komt u in contact met de lokale bevolking. In de oude spoorwegstations is het veelal een drukte van jewelste, pak zeker nog even een `Annanassi` mee. 

De hele rit duurt maar liefst 7 uur. Wil u enkel het mooiste deel meepikken? Ga aan boord in Nanu Oya en laat u meevoeren tot in Ella.

Bezoek voor vertrek per trein vanuit Kandy zeker de Tempel van de Tand. Ook Nuwara Eliya is meer dan gewoon een aankomstplaats.

De Tempel van de Tand

De belangrijkste reden om de culturele hoofdstad Kandy te bezoeken is de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand). In deze tempel wordt het belangrijkste religieuze relikwie bewaard: de Heilige Tand van “de verlichte Boeddha”. De tand is goed opgeborgen in zeven gouden kistjes waarvan alleen het zevende kistje dagelijks wordt opengemaakt en getoond onder luid getrommel. Er komen dagelijks vele in wit geklede pelgrims met lotusbloemen om offers te brengen en het kistje te aanschouwen. 

De theeplantages van Nuwara Eliya

In Sri Lanka wordt al jaren de wereldberoemde Ceylon thee geproduceerd. De koele theeheuvels van Nuwara Eliya zijn hiervoor de ideale omgeving. In Nuwara Eliya zal u theestruiken zien zover u kan kijken. Het is een prachtig zicht om de kleurrijke theeplukkers aan het werk te zien op een van de met theestruiken bedekte heuvels. Een bezoek aan een theefabriek in de regio is een aanrader. Zo leert u meer over het proces van thee maken, en u kan er ook genieten van een kopje vers getrokken thee en thee kopen om mee te nemen naar huis. Het ideale souvenir!

  • Reizen naar Sri Lanka Sri Lanka
  • Hoofdstad Colombo
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC + 05.30
  • Taal Singalees, Tamil, Engels

Enkele foto's


Beleef De mooiste treinreis ter wereld

Amazing honeymoon in Sri Lanka

Romantiek op een paradijselijk eiland

Amazing avontuurlijke familiereis in Sri Lanka

Onvergetelijke ervaringen met het gezin

Amazing honeymoon in Sri Lanka & De Malediven

Heerlijke combi van 2 parels ❤

Amazing Sri Lanka met z'n twee

Kennismaking met de hoogtepunten

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sri Lanka te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak