Menu

De Culturele Driehoek

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Sri Lanka samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De grottentempel van Dambulla, de Sigiriya-rots en de historische stad Polonnaruwa, allen gelegen in het binnenland van Sri Lanka, worden samen de culturele driehoek genoemd. Wilt u iets bijleren over de cultuur en religie van de Sri Lankanen, dan moet u hier zeker halt houden tijdens uw individuele rondreis in Sri Lanka! U kan deze drie bezienswaardigheden gemakkelijk van op één plek bezoeken en hoeft hiervoor dus niet continu te veranderen van hotel. Wat een zaligheid!

De grottentempel van Dambulla

Deze unieke historische plek werd ontworpen door koning Valagambahu toen hij in ballingschap gevangen zat. Ondertussen werd de tempel al meerdere malen gerestaureerd en staat hij op de Unesco-werelderfgoedlijst. Nergens anders ter wereld zijn zoveel rotsschilderingen bij elkaar gevonden. De tempel bestaat in totaal uit vijf heilige grotten. In de belangrijkste twee grotten vindt u prachtige wand- en plafondschilderingen, fresco’s en boeddhabeelden. De eerste tempels liggen op een hoogte van 125 meter en kunnen worden bereikt door middel van trappen. Hier ligt een Boeddha uit een rots gehouwen van zo'n vijftien meter lang. De tweede en mooiste grot ligt op 340 meter hoogte. Hier bevinden zich 150 levensgrote beelden van diverse goden. Na deze pittige beklimming wordt u beloond met een prachtig uitzicht over het landschap met in de verte de Sigiriya rots.

De buitenaardse Sigiriya-rots

Sigiriya is een reusachtige, ietwat buitenaardse, rots in het midden van een droge savannevlakte. De rots is een van de belangrijkste trekpleisters van Sri Lanka en voor velen ook het letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van een reis naar Sri Lanka. De klim naar de top kan nogal inspannend zijn, en is dus te vermijden tijdens het warmste moment van de dag. Op weg naar de top kan u halt houden aan een nis met indrukwekkende Sri Lankaanse fresco’s. Op de top van de Sigiriya rots stond vroeger het paleis van koning Kaspaya, waar nu behalve resten van muren en een aantal waterreservoirs nog maar weinig van overschiet. De beklimming van de rots is stevig, maar minder slopend dan u zou denken wanneer u omhoog kijkt naar de torenhoge rotswand. Vanaf het plateau heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving.

De historische stad Polonnaruwa

Polonnaruwa is de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka. De stad werd in de tiende eeuw gesticht door de Indiase Choladynastie en beleefde haar hoogdagen in de twaalfde eeuw, toen de toenmalige vorst de stad verfraaide met een aantal indrukwekkende bouwwerken en heiligdommen, waarvan de resten vandaag de dag nog bewonderd kunnen worden. In de oude koningsstad Polonnaruwa, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, kan u de ruïnes van paleizen, tempels, kloosters en dagoben bekijken. Stop zeker ook aan de liggende boeddha, een van de bekendste sites van de stad! Op het terrein wemelt het van de apen en souvenirverkopers.

  • Reizen naar Sri Lanka Sri Lanka
  • Hoofdstad Colombo
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC + 05.30
  • Taal Singalees, Tamil, Engels

Enkele foto's


Beleef De Culturele Driehoek

Romantische honeymoon in Sri Lanka

Bezoek de belangrijkste hoogtepunten van Sri Lanka!

Privé rondreis: De natuurlijke schoonheid van Sri Lanka

Safari's, natuurwandelingen en city tours!

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Sri Lanka te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak