Menu

Nanga Sumpa Lodge

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Maleisië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De afgelegen Nanga Sumpa Lodge bevindt zich in Ulu Ai aan de oevers van de Delok-rivier in de ongerepte groene jungle van Sarawak, op ongeveer anderhalf uur varen van het stuwmeer Batang Ai. Opgericht in 1987 in samenwerking met de hechte gemeenschap van Nanga Sumpa biedt deze duurzame lodge een unieke ervaring. Met het longhouse van Nanga Sumpa om de hoek, wordt er een dorpsgevoel gecreëerd, met respect voor ieders privacy. Een longhouse is een uitstekend functionerende gemeenschap die onder één dak woont. Een verblijf hier biedt u een unieke inkijk in de fascinerende levenswijze van de Iban, een etnische bevolkingsgroep die vroeger gekend stond voor het Koppensnellen (ritueel waarbij het hoofd van de vijand werd afgesneden en meegenomen naar de gemeenschap).

De kleinschalige en eenvoudige lodge telt drie ruime Forest kamers van ongeveer 35 m² groot inclusief eigen badkamer en overdekte veranda. Om de insecten buiten te houden, is er een gaas in het raam. Deze kamers zijn ideaal voor families (tot 4 personen) of koppels die een hoger niveau van comfort wensen. Een generator voorziet elektriciteit van 18u30 tot 22u30 voor de hoofdlichten en ventilators.

Wegens de afgelegen locatie, zijn de faciliteiten eerder basic. Nachtlampen op zonne-energie verlichten de publieke ruimtes, wandelpaden en badkamers. De prachtige omgeving en gastvrije Iban-bevolking maken dit echter ruimschoots goed. Lokale maaltijden zoals rijst, noedels, kip, vis, verse exotische groenten en fruit worden met passie voor u klaargemaakt.

De lodge biedt een waaier aan activiteiten en excursies in het natuurreservaat aan zodat u de kans krijgt om een dieper inzicht te krijgen in de cultuur en levenswijze van de Iban-bevolking. Per longboat (soort kano) vaart u stroomopwaarts naar een pittoreske waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. U brengt ook een bezoek aan een traditioneel longhouse en de lokale boerderijen. Maak zeker ook een trekking door het ongerepte regenwoud. Misschien komt u wel orang-oetans, gibbons, muntjaks of wilde zwijnen tegen in hun natuurlijke omgeving.

  • Reizen naar Maleisië Maleisië
  • Hoofdstad Kuala Lumpur
  • Munteenheid Ringgit
  • Tijdszone UTC +8
  • Taal Maleisisch

Enkele foto's


Beleef Nanga Sumpa Lodge

Amazing Borneo met z'n twee

Een onvergetelijke natuurbeleving!

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Maleisië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak