Menu

Berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Oeganda samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Wanneer met het over Oeganda heeft, spreken de berggorilla’s bij velen het meeste tot de verbeelding. De interactie tussen deze vriendelijke reuzen, is één van de meest unieke ervaring die Afrika te bieden heeft. Wanneer u na een stevige wandeling oog in oog komt te staan met deze zeldzame wezens dan steken gevoelens zoals spanning, bewondering en verbazing de kop op.

Oeganda telt op dit moment 7 groepen gorilla’s. Per groep worden slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Wie de gorilla’s wilt bezoeken, heeft hiervoor ‘gorilla permit’ nodig, waarvoor u zo’n 600 dollar betaalt.

Het Bwindi Impenetrable Forest is de habitat van de helft van de wereldpopulatie van de berggorilla’s. Het is het rijkste bos in Oeganda op gebied van flora en fauna en behoort tot één van de weinig grote (en belangrijkste!) gebieden in Oost-Afrika dat geheel bedekt is door tropisch regenwoud. Massieve bomen worden versierd door mistletoe, lianen en orchideeën. Ook bamboo en de heliconia's  zijn volop te zien.  

  • Reizen naar Oeganda Oeganda
  • Hoofdstad Kampala
  • Munteenheid Shilling
  • Tijdszone UTC+3
  • Taal Swahili

Enkele foto's


Beleef Berggorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest

Privé rondreis Oeganda: gorillatrekking

Ga op zoek naar de chimpansees en zeldzame berggorilla's

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Oeganda te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak