Menu

ICEhotel

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Lapland samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Het wereldberoemde IJshotel van Jukkasjärvi – vlakbij Kiruna en 200 km ten noorden van de poolcirkel – is al 30 jaar een vaste waarde in Zweeds Lapland. U kan het bezoeken tijdens een rondleiding, maar echte avonturiers kiezen voor een ijzige nacht in een van de ice-rooms. Ieder jaar tonen tal van kunstenaars hun vakmanschap en wordt het hotel opnieuw samengesteld uit ruim 2.000 ton ijs uit de Torne-rivier. Er wordt telkens een nieuw feeëriek thema gekozen en op strategische plaatsen verlichting aangebracht om het magische effect te vergroten. Overnachten kan in een van de 35 ijskamers of art suites – echte arctische kunstinstallaties – op rendierhuiden en in thermische slaapzakken. Ongetwijfeld een once-in-a-lifetime belevenis.

Sinds 2017 is er ook een tweede ‘cool’ hotel bijgekomen dat het hele jaar toegankelijk is, het Icehotel 365. Hier vindt u de befaamde ijsbar waar u uw slaapmutsje drinkt uit glazen gemaakt van ijs. Romantici begeven zich naar de ijskapel waar u op een bijzondere manier in het huwelijksbootje kan stappen. 

Laat u op gastronomisch vlak in de watten leggen in een van de restaurants. Het Old Homestead Restaurant serveert Lapse klassiekers aan de knusse openhaard. U kan ook plaatsnemen aan de Chef’s Table om te genieten van een twaalfgangenmenu met proeverijen uit het Hoge Noorden. Tot slot is er het Ice restaurant - ondanks de naam geen restaurant van ijs – dat behoort tot de beste restaurants van Zweden. Verwacht u hier aan een verfijnde keuken en kies voor de speciale optie ‘ice dining’, een formule waarbij maaltijden op borden van ijs geserveerd worden.

  • Reizen naar Lapland Lapland
  • Hoofdstad Helsinki, Stockholm
  • Munteenheid Euro
  • Tijdszone UTC +2
  • Taal Fins, Zweeds

Beleef ICEhotel

Amazing luxe in Zweeds Lapland

Het summum van 2 werelden

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Lapland te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak