Menu

Relax aan de stranden rond Mombasa

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Kenia samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Mombasa, een stad met misschien niet de beste reputatie, maar wij bewijzen u graag het tegendeel. Alleen al om zijn uitstekende ligging vlakbij Kenia ’s mooiste stranden is Mombasa de moeite waard om uw safarireis in Kenia af te sluiten.

Een smeltkroes aan culturen

Mombasa kent invloeden van over de hele wereld: restanten van het Britse kolonialisme, Indische invloeden, het Midden-Oosten en hedendaagse cultuur. Trek naar het oude stadscentrum en bezoek Fort Jezus en het bijhorende museum, waar u kan proeven van de geschiedenis van Mombasa. Fort Jezus dateert uit 1953 en werd gebouwd in opdracht van de koning van Portugal. Eerst diende het als Portugees hoofdkwartier maar later ook als militair centrum, slavenhuis en gevangenis. Het nieuwe gedeelte van de stad is dan weer ideaal om te kuieren langs de prachtige koloniale gebouwen, kleurrijke markten, talrijke restaurants en levendige bars.

Mombasa als uitvalsbasis

Vanuit Mombasa zijn er verschillende uitstappen mogelijk. Zo zijn er verschillende natuurparken in de buurt, zoals Bamburi Nature Trail, nu bekend onder de naam Haller Park. Ook is de stad de ideale uitvalsbasis om naar nabijgelegen stranden te verkennen, zoals het Nyali Beach - ideaal voor surfers – Bamburi Beach - het walhalla voor zonnekloppers. Duikers trekken dan weer naar het Diani Beach, omwille van de prachtige koraalriffen, en het Watamu Marine National Park, een van de beste snorkel- en duikgebieden van Oost-Afrika. Op zoek naar een rustiger stukje strand, dan moet u in Tiwi zijn!


  • Reizen naar Kenia Kenia
  • Hoofdstad Nairobi
  • Munteenheid Kenyan shilling (KES)
  • Tijdszone UTC +3
  • Taal Swahili

Enkele foto's


Kan u al niet wachten om naar Kenia te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak