Menu

Het charmante Lamu

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Kenia samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Lamu is een plek als geen ander, een vredig tropisch eiland waar het leven op zijn eigen ritme wordt geleefd en een plek waarvan de geschiedenis net zo mysterieus en fascinerend is als de kronkelende straatjes van het gelijknamige middeleeuwse stadje.

Het eiland zelf is een prachtige plek met eindeloze stranden waar kleine dorpjes zich nestelen tussen kokosnoot- en mangoplantages en waar dhows door het water zeilen. Maar de echte aantrekkingskracht van Lamu zit ‘m in de oude stad met zelfde naam.

De stad Lamu ontstond als een 14e-eeuwse Swahili-nederzetting maar kreeg doorheen de jaren veel bezoekers waaronder Portugese ontdekkingsreizigers, Turkse handelaren en Omaanse Arabieren. Elk hebben ze hun stempel achterelaten en zo ontwikkelde Lamu zijn eigen specifieke cultuur, die vandaag nog steeds standhoudt.

De smalle straatjes van Lamu blijven onaangetast en op de markten en pleinen rond het fort beweegt het leven zich in hetzelfde tempo als altijd. Auto’s zijn er niet en de ezel en dhow blijven de dominante vorm van transport.

Wie reist naar Lamu zal verwelkomd worden door een gastvrije lokale bevolking en een andere wereld betreden. Spendeer uw dag met een wandeling langs het water, verloren te lopen in de smalle straatjes van de stad of te ontspannen op de mooie stranden. Een boottocht met ene dhow brengt u naar de omliggende archipel waar u kennis maakt met geïsoleerde dorpen, oude ruïnes en een aantal verscholen luxeresorts.

  • Reizen naar Kenia Kenia
  • Hoofdstad Nairobi
  • Munteenheid Kenyan shilling (KES)
  • Tijdszone UTC +3
  • Taal Swahili

Enkele foto's


Beleef Het charmante Lamu

Amazing Kenia met z'n twee

Tussen bush & beach

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Kenia te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak