Menu

Bootsafari op de meren van Kenia

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Kenia samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Kenia en meer bepaald de Great Rift Valley wordt gekenmerkt door twee meren met prachtige uitzichten over vruchtbare valleien en een paradijs van vogelsoorten.

Lake Naivasha is het tweede grootste en hoogste meer van de Centrale Rift Valley meren. Als overblijfsel van een groot meer, dat zich verspreidt door de bekkens en uitmondt aan het zuidelijke uiteinde door het Ol Njorowa Gorge, heeft dit zoetwatermeer veel van zijn oude koloniale charme behouden en is het ook het centrum van een welvarend bloemenexport-bedrijfsleven. Op slechts twee uur rijden van Nairobi, is Naivasha een geweldige plek om het stedelijke leven te vergeten en wat sportieve activiteiten te doen zoals wandelen, fietsen en/of game watching en is het een populair weekend toevluchtsoord voor de lokale gemeenschappen.

Lake Nakuru heeft een bijzonder kleurrijk gezicht: de soms ontelbare aantallen dwergflamingo’s die de oevers van het sodameer in Lake Nakuru National Park geheel roze kleuren zijn een bezoek waard. Het park is bovendien uitgeroepen tot Rhino Sanctuary. Het gebied van minder dan 19.000 hectare, biedt de met uitsterven bedreigde neushoorn een goede bescherming tegen stropers. In dit park kunt u indrukwekkende gamedrives maken, waarbij u ook op zoek gaat naar deze neushoorns. Tijdens uw safari komt u luipaarden, giraffen, buffels, zebra’s, zwijnen, bavianen en hyena’s tegen. Een excursie naar de Menengai Crater, de derde grootste vulkanische krater ter wereld, is vanuit Nakuru mogelijk. Bij gebrek aan roofwild kunt u hier veilig een prachtige wandeling maken door open grasland, langs steile rotspartijen, begroeide lavagebieden en warmwaterbronnen.

  • Reizen naar Kenia Kenia
  • Hoofdstad Nairobi
  • Munteenheid Kenyan shilling (KES)
  • Tijdszone UTC +3
  • Taal Swahili

Enkele foto's


Beleef Bootsafari op de meren van Kenia

Amazing luxesafari in Kenia

Een flying safari in stijl

Amazing familiesafari in Kenia

Een unieke ervaring met het gezin

Amazing Kenia met z'n twee

Tussen bush & beach

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Kenia te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak