Menu

Cultuur met een grote C!

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Ethiopië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De kastelen en prachtige ruines van Gondar

Gelegen in de uitlopers van de Simien Mountains, is Gondar een van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Ethiopië. De prachtige kastelen trokken de lof en aandacht van ambassadeurs van het Moghul en Ottomaanse rijk, en het hof van Lodewijk XIV. Vanaf het midden van de 17de eeuw tot het midden van de 19de eeuw, was Gondar de hoofdstad van Ethiopië. Burchten en kastelen vertonen een gelijkenis met de Moorse architectuur. Het kasteel van Fasilades weerspiegelt een breed scala van stilistische invloeden. De Gondar Kerk van Debre Birhan Selassie is prachtig geschilderd: het dak is bedekt met afbeeldingen van engelen, elk met een ander gezicht. U bezoekt Gondar vanuit de Simien Mountains of vanuit Bahir Dar.

Bahir Dar en het mythische Tana Meer

Natuurlijke en historische bezienswaardigheden maken Bahir Dar tot een van de meest aantrekkelijke bestemmingen in Ethiopië. Bahir Dar ligt aan de oever van het mythische Tana Meer, het traditionele thuisland van het christelijke Amhaars volk, wiens taal jarenlang het nationale dialect van Ethiopië was. Het Tana Meer is bezaaid met eilanden, die de sites vormen van oude kerken en kloosters. Onbetaalbare iconen, manuscripten en muurschilderingen zijn te vinden in de kerken (ze zijn niet allemaal ​​toegankelijk voor vrouwen). Met een privaat bootje brengt u een bezoek aan de belangrijkste kloosters.

Op de zuidoostelijke hoek van het meer ligt de bron van de Blauwe Nijl. Tissisat Falls zijn de grootste watervallen op de rivier en zijn gelegen in het nabijgelegen Tis Abbay, op 30 km van Bahir Dar.

Axum, de stad van de koningin van Sheba

Axuum is de oudste stad van Ethiopië. Dit was de hoofdstad van de koningin van Sheba, 1000 jaar voor de geboorte van Christus. De Ethiopische Orthodoxe Kerk werd hier gesticht in de 4de eeuw voor Christus. Vandaag is de pracht van Axum te zien in de overblijfselen van een serie van uitbundig versierde granieten stèles, sommige nog steeds overeind en andere in het stof.

Vlakbij ligt de kerk van St. Maria van Zion, het heiligste christelijke heiligdom van Ethiopië. Er wordt verteld dat de kerk de bewaarplaats is van de Ark van het Verbond, die de tabletten bewaart waarop Mozes de Tien Geboden schreef. Aan u om uit te vinden of dit waar is of niet…

Ga naar een lokaal café en bewonder het schouderdansen.

In Gondar, Laliba, Axum,… vindt u in het centrum gezellige lokale cafeetjes. Als u het wenst, kunnen wij aan de gids vragen u daar ’s avonds heen te brengen. Hier komen geen toeristen, enkel Ethiopiërs die genieten van een overheerlijk Ethiopisch bier en van lokale muziek. Ethiopiërs zijn gek op dansen en wat het zo bijzonder is, dat Ethiopiërs dansen met hun schouders. De muziek is heel ritmisch en onweerstaanbaar. Absoluut een belevenis.

  • Reizen naar Ethiopië Ethiopië
  • Hoofdstad Addis Abeba
  • Munteenheid Birr
  • Tijdszone UTC +3
  • Taal Amhaars

Enkele foto's


Beleef Cultuur met een grote C!

Privé begeleide rondreis door Ethiopië

Een boeiende en veelzijdige rondreis door een verrassend land

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Ethiopië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak