Menu

Xi’an en het Terracotta leger

Samen uw droomreis naar China samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De historische stamboom van Xi'an is niet te betwijfelen. Tussen 1000 voor Christus en 1000 na Christus, diende het als de keizerlijke hoofdstad van maar liefst elf dynastieën. Het is dus geen verrassing dat de stad gevuld is met, en omgeven door, een schat aan belangrijke sites en relikwieën. De lijst, die groeit met elk voorbijgaand decennium, omvat Neolithicum Banpo, het Terracotta Leger van keizer Qin, de Han en Tang keizerlijke graven. In de stad zelf vindt u onder meer twee Tang-dynastie pagodes, de Bel en Drum torens en de Ming stadsmuren, evenals twee uitstekende musea met een schat aan overblijfselen uit de meest glamoureuze delen van de Chinese geschiedenis.

Terracotta Leger

Het Terracotta Leger - waarschijnlijk het hoogtepunt van een reis naar Xi'an - en het Graf van Qin Shi Huang, dat het beschermt, liggen 28 km ten oosten van Xi'an. Er bestaan geen gegevens ​​van het leger, dat meer dan tweeduizend jaar geleden werd opgesteld om Qin Shi Huang's graf te bewaken, en in 1974 ontdekt werd door boeren die een waterput groeven.

Drie rechthoekige gewelven werden gevonden, gebouwd van aarde met stenen vloeren en houten steunen. Vandaag zijn er hangars gebouwd over de opgegraven site, zodat de gelederen van de soldaten - ontworpen om nooit gezien te worden maar nu een van de meest populaire toeristische attracties in China - perfect bewaard blijven.

  • Reizen naar China China
  • Hoofdstad Peking
  • Munteenheid Renminbi
  • Tijdszone UTC +8
  • Taal Mandarijns

Beleef Xi’an en het Terracotta leger

China uitgebreide privé rondreis

Samenkomst van verleden en heden

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar China te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak