Menu

Het traditionele Peking

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar China samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Peking, of Beijing, is een dynamische en traditionele metropool doorkruist met snelwegen en gevuld met hoogbouw. Met een aantal belangrijke hoogtepunten van China op een boogscheut is dit de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Verboden Stad, het Mausoleum van Mao en het Zomerpaleis.

Bovendien is vanuit Peking de Chinese Muur te bezoeken, een van de nieuwe wereldwonderen en een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis in China. Ook de traditionele woonbuurten, de zogenaamde ‘hutongs’, met hun supersmalle steegjes zijn zeker een bezoekje waard.

Tiananmenplein, het grootste openbare plein ter wereld

Met meer dan veertig hectare is het Tiananmenplein in de hoofdstad Peking het grootste openbare plein ter wereld. Het is een moderne creatie, in een stad die van oudsher geen pleinen had, omdat klassieke Chinese ruimtelijke ordening geen plaatsen toeliet waar veel mensen konden samenkomen.

Op het Tiananmenplein vonden grootse parades plaats, maar de plaats is vooral bekend vanwege de studentenopstand in 1989. Tegenwoordig is het een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Verboden Stad

De Gugong of Keizerlijk Paleis, beter bekend onder de officieuze titel ‘de Verboden Stad’, is een verwijzing naar zijn exclusiviteit. Inderdaad, tijdens de vijf eeuwen dat het gebruikt werd door de regering van 24 keizers van de Ming en Qing dynastieën, was het paleis verboden terrein voor de gewone Chinezen.

Het complex, met zijn doolhof van achthonderd gebouwen en gerenommeerde negenduizend kamers, was het symbolische en letterlijke hart van de hoofdstad, en ook van het rijk. Van binnenuit werden door de keizers, de Zonen van de Hemel, opdrachten uitgegeven met absolute autoriteit aan hun miljoenen onderdanen.

Om het complex recht aan te doen, moet u hier een dag doorbrengen. U zou gemakkelijk een week door het complex kunnen dwalen en nieuwe aspecten blijven ontdekken. De centrale hallen, met hun rijkdom van keizerlijke pracht en praal, zijn misschien wel de mooiste gebouwen, maar voor veel bezoekers zijn het de zijkamers, met hun vertoning van de meer intieme toerusting van het hofleven, die het voormalige keizerrijk tot leven brengen.

  • Reizen naar China China
  • Hoofdstad Peking
  • Munteenheid Renminbi
  • Tijdszone UTC +8
  • Taal Mandarijns

Enkele foto's


Beleef Het traditionele Peking

Rondreis China in een notendop met privé gids

Krijg een mooie indruk van de Chinese wereldsteden

China uitgebreide privé rondreis

De ideale rondreis voor de liefhebber van deze Aziatische grootmacht

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar China te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak