Menu

Pantanal

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Brazilië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Hoewel het Amazonegebied het meest bekend is onder toeristen, is de Pantanal een nog uitzonderlijkere plek om wild te zien. Deze streek heeft immers meer open vlaktes dan het dicht beboste Amazoneregenwoud, wat het gemakkelijker maakt om dieren te spotten zoals bijvoorbeeld een van de grootste jaguarpopulaties ter wereld, maar ook verschillende vogels, vissen, vlinders en reptielen. In 2000 kreeg de Pantanal een plaats op de werelderfgoedlijst van Unesco.

De Pantanal is het grootste wetland ter wereld en is zo’n twintig keer groter dan de bekende Everglades. Een klein gedeelte hiervan is gelegen in Bolivië en Paraguay. In de Pantanal zijn geen dorpen te vinden en er wonen maar weinig mensen. Hierdoor, en ook omdat de afstanden écht heel groot zijn in dit gebied, gebeuren de meeste verplaatsingen met kleine vliegtuigjes en motorboten. Er is een autoweg – de Transpantaneira – maar deze is niet altijd berijdbaar omdat die afhankelijk is van het seizoen.

Het grootste deel van de Pantanal, met uitzondering van het Parque Nacional do Pantanal Matogrossense, is in private handen. Een vlotte samenwerking tussen de toeristsiche dienst die duurzaam reizen hoog in het vaandel draagt en de landeigenaars zorgt ervoor dat de omgeving goed beschermd wordt.

  • Reizen naar Brazilië Brazilië
  • Hoofdstad Brasilia
  • Munteenheid Braziliaanse real
  • Tijdszone UTC -4
  • Taal Portugees

Kan u al niet wachten om naar Brazilië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak