Menu

Zo krijg je je bagage als eerste terug

Foto Laura

Laura Van Caenegem

30/05/2023 18:29

Je komt aan op de luchthaven en wordt overvallen door een tropische warmte en een onweerstaanbare drang om uw bestemming zo snel mogelijk te gaan verkennen. Maar je moet nog eerst langs bagage claim, wachten op je bagage die maar niet verschijnt. Tijdverlies!

Wil je elke seconde van je reis benutten? Wij hebben enkele tips voor je.

Handle with care

Een manier om je bagage voorrang te geven is door aan de check-in balie een ‘Fragile’ sticker te vragen. Koffers die als fragiel gelabeld zijn worden gewoonlijk pas als laatste in het ruim geladen en worden vóór de rest van de bagage uitgeladen. Plus, jouw mooie, nieuwe valies zal minder afzien onderweg! Jammer genoeg worden de stickers niet altijd opgemerkt door het luchthavenpersoneel, maar het is het proberen waard.

Geduld is een schone deugd

De meer voor de hand liggende manier om je bagage als eerste terug te winnen aan bagage claim is door aan de check-in te wachten tot de laatste. Heb je wat meer geduld voor uw vertrek, waar je hoe dan ook moet wachten tot de boarding, dan zal je bij aankomst waarschijnlijk wel beloond worden.

First class service

Verschillende luchtvaartmaatschappijen en verschillende bagage-afhandelaars hanteren verschillende methodes en systemen. Hierdoor kan het zijn dat onze tips hun doel toch missen. Wil je zeker zijn van je stuk en als eerste de luchthaven terug verlaten, dan hebben we nog een laatste tip voor je. Boek je vlucht in eerste of businessclass of sluit je aan bij de frequent flyer club van de maatschappij en ontvang, naast vele andere voordelen, ook een “Priority tag” voor je koffer. Zo hoef je zich geen zorgen te maken en geniet je optimaal van je bestemming, vanaf het moment dat je toestel de grond raakt.