Menu

Tioga Road

foto-2-inge-2-6338647676056

Inge Van Lyssebeth

15/02/2024 11:41

Tioga Road, een scenic route

Deze impressionante bergpas verbindt de oostelijke en westelijke zijde van het Yosemite National Park met elkaar. De pas ligt op een hoogte van 3031 meter en is daarmee de hoogste verharde weg in Californië. Tioga Pass is alleen geopend in de zomermaanden, omdat er in de winter veel sneeuw valt. De bergpas biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen, meren en bossen. Er zijn vele prachtige plaatsen waar u kan stoppen om te wandelen, picknicken en te genieten van prachtige uitzichten.

  • Tenaya Lake: Dit is een groot en helder meer dat omringd wordt door indrukwekkende granieten bergen. Je kunt hier picknicken, zwemmen, kajakken of gewoon genieten van het uitzicht.
    ​​​​​​​
  • Tuolumne Meadows: Dit zijn uitgestrekte, groene weides waar de Tuolumne-rivier doorheen stroomt. Je kunt hier wandelen, kamperen, wilde bloemen zien of de historische Parsons Memorial Lodge bezoeken.

  • Olmsted Point: Dit is een spectaculair uitzichtpunt waar je een panoramisch zicht hebt op de Half Dome, Clouds Rest en Tenaya Canyon. Je kunt hier ook rotsklimmen of een korte wandeling maken naar een nabijgelegen meertje