Menu

Met een gerust hart op reis: een checklist

Foto Laura

Laura Van Caenegem

15/06/2023 17:52

U heeft prachtige vooruitzichten: binnen enkele dagen vertrekt u op vakantie en geniet u van een ontspannen tijd vol ontdekking en verwennerij. Maak met deze checklist uw huis helemaal klaar voor uw vertrek, zo hoeft u zich tijdens uw reis nergens zorgen om te maken.


  •  Berg alle waardevolle spullen op

Het spreekt voor zich dat u uw waardevolle voorwerpen niet in het zicht laat slingeren. Steek uw laptops, juwelen en belangrijke documenten weg, het liefst veilig in een kluis. Geen kluis in de buurt? Dan raadt de politie aan uw spullen op verschillende locaties op te bergen.

  • Wek de indruk dat er iemand thuis is

Door uw gordijnen open te laten en een auto op uw oprit te laten staan, kunt u dieven gemakkelijk afschrikken. Met een tijdschakelaar laat u lampen op ingestelde tijden aan en uit springen en zelfs enkele koffiemokken op de tafel laten staan geeft de illusie dat er nog iemand thuis is. Een buur of familielid kan uw brievenbus legen en intussen een oogje in het zeil houden. De levering van uw krant kan u eenvoudig even stop zetten zodat die zich niet opstappen in de bus. Nog niet helemaal overtuigd? Vraag de politie om er extra te patrouilleren.

  • Sluit uw huis goed af​​​​​​​

Opnieuw geen groot nieuws, maar doe toch nog maar eens een rondje door het huis om al uw deuren en ramen goed te checken. Kelder, zolder of dat kleine raampje op het toilet niet vergeten?

  • Pas op met Social Media

Uw huis mag nog zo bewoond lijken, als u op social media prijs geeft dat u op een tropisch strand in Thailand zit, weten de inbrekers waar ze moeten zijn. Ga na wat uw volgers kunnen zien, via welke apps uw locatie gedeeld wordt en wacht met voorkeur met het posten van uw vakantiekiekjes tot na de terugvlucht.

  • Haal uw elektronica uit het stopcontact

​​​​​​​Voorkom sluipverbruik en verklein de kans op brand door al uw elektronica te ontkoppelen. Ga nog wat verder door het water en gas af te sluiten en/of zet uw verwarming op spaarstand.

  • Denk aan uw planten en dieren

Zorg voor opvang voor uw dieren. Kan uw hond bij familie terecht of moet u een hondenhotel boeken? Wil iemand uw kat eten komen geven terwijl u op reis bent? En wat met uw planten? Niets zo triest als thuiskomen en zien dat ze het niet overleefd hebben. Start ruim op voorhand met het zoeken naar oplossingen om last-minute-stress te voorkomen.  

  • Eet uw koelkast leeg en leeg uw vuilzak

Voorkom vervelende geuren en beschimmelde etenswaren en vertrek met een lege koelkast. Ga in de dagen voor uw vertrek heel bewust gaan winkelen en probeer uw overschotjes nog op te eten of weg te gooien. Leeg de avond voor uw vertrek ook uw vuilzakken zodat u bij terugkomst niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

  • Bereid uw tuin voor op onweer

Het is geen geheim dat het weer in België wisselvallig is. Zelfs wie in mooi weer vertrekt kan een onweersbui tijdens zijn reis niet uitsluiten. Werp nog eens een blik in uw tuin: Kan uw parasol wegwaaien? Kunnen uw loungekussens tegen de regen?


Is uw huis helemaal voorbereid op uw vertrek? Dan wensen wij u een Amazing vakantie zonder zorgen!