Menu

De perfecte honeymoon voor elk seizoen

Foto Ruud

Ruud

01/05/2023 15:00

Winter

Sneeuw zorgt zeker voor de nodige magie bij uw huwelijksreis. Samen in winterwonderland tegen elkaar aankruipen zorgt voor de onmisbare gezelligheid. Kies daarom voor Lapland tijdens de wintermaanden. Het is de regio van het noorderlicht of aurora borealis, het Sámi volk en de ronddolende rendieren.

Rond India en Zuidoost-Azië is het ook heerlijk vertoeven in de winter. Denk aan Sri Lanka, de Malediven of het Zuiden van Thailand. Enkele hoogtepunten van Sri Lanka zijn de ‘geheime tempels’ van Kandy, de Rotscitadel van Sigiriya en de tempel van Wewal. Een olifantenbad bijwonen is zeker ook een must om samen te doen. Je maakt er herinneringen voor het leven.


De Caraïben zijn orkaan-vrij tijdens de winter, daarom is het de beste tijd om naar deze tropische plek te trekken. Op de Antillen kunt u puur samen genieten op de parelwitte stranden en bij verborgen baaien. Of u kunt de adrenaline opzoeken tijdens het uitproberen van watersporten. Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter. Er heerst een explosie van kleuren dankzij de pittoreske gevels, de lieve eilandbewoners en de story-telling street-art. Niet alleen op het land, maar ook in het water komt u de meest prachtige kleuren tegen.

Voor wie in de winter op safari wil, is Zuid-Afrika echt fantastisch doordat het hoogseizoen is daar. De kerstvakantie is wel heel duur, daarom vermijd je dus best om dan te gaan, als de prijs belangrijk is voor jou. De combinatie van de tafelberg, de wijnlanden, de walvissen in november, safaritochten zorgt voor een geweldige ervaring. 

Rond de evenaar valt in de winterperiode regelmatig wat regen, maar het blijft wel warm.

Door de regens zijn er meer waterplassen en is het wild dus meer verdeeld zodat grote concentraties dieren iets moeilijker wordt. Sommige landen zoals bijvoorbeeld Botswana bieden dan top deals aan wat het budgetgewijs dan weer zeer aantrekkelijk maakt.

In India zijn de maanden januari en februari de beste maanden om wilde tijgers te spotten. Het is een van de meest magische en mysterieuze plaatsen op onze mooie planeet, de bron van sensatie, contrasten, cultuur en avontuur. Onze India reizen laten je er kennismaken met forten en paleizen die doen denken aan de sprookjes van Duizend-en-een-nacht met een achtergrond van woestijnlandschappen en geelgekleurde zandforten.

Lente

​​​​​​​Europa leeft in de lente. Ontdek daarom de romantische stad Parijs, de Turkse kust of word verliefd op Europa’s meest diverse landschappen in Italië. Geluk hoef je niet altijd aan de andere kant van de wereld te zoeken!

Ondanks dat er af en toe regenbuien zijn , zijn de maanden maart, april en mei de beste maanden om Japan te ontdekken. De straten kleuren roze dankzij de betoverende kersenbloesem. De kersenbloesem wordt door Japanners gezien als vergankelijke schoonheid en is het teken van een nieuw begin van bloei, een beetje in lijn met de stap die je zet bij je huwelijk!

De herfst is daar! Argentinië is gelegen op het Zuidoostelijk halfrond. Daar werken de seizoenen omgekeerd; juli is er de koudste maand en januari de warmste. In de herfst is het aangenaam warm overdag (20°C à 25°C), 's nachts koelt het stevig af. De diversiteit in fauna en flora in Argentinië kun je nergens anders ter wereld vinden. Maar ook het bruisende leven in de stad laat je niet onbewogen. Dans je samen de tango in Buenos Aires?

Zomer

De zomermaanden zijn dé hoogtemaanden voor Peru. Het is droog en warm, maar ook de koudste tijd om de Inca Trail te doen. Het is de bestemming voor een iets meer avontuurlijke honeymoon. De ruige wildernis, spectaculaire logies en imposante bezienswaardigheden zorgen voor de nodige kicks. Ook de aanliggende landen Bolivia en Ecuador zijn zeker de moeite!

In juni begint de droge periode, waardoor je beter het wild kunt spotten. Daarom is de periode juni tot september de ideale periode voor een safari. Reis naar de landen rond de evenaar zoals Tanzania, Kenia en Botswana. In Zuid-Afrika kunt ook terecht deze periode voor een safari, maar daarvoor trek je best naar de regio rond Johannesburg, Kruger, Hluhluwe, Drakensbergen of Durban.

De klassieke honeymoon naar Bali doe je het best tijdens de maanden juni tot september. Het is de periode dat de rijstvelden geoogst worden. Je kunt je honeymoon in volledige luxe vieren op het zonnige eiland. Het is hét romantisch eiland bij uitstek. Door het helderblauwe water kun je samen op ontdekking gaan in de bijzondere onderwaterwereld.Herfst

Tijdens de maand september vallen de temperaturen nog goed mee en gaan de kinderen al terug naar school waardoor Europa dan een zeer aangename bestemming is. Bezoek Barcelona, Sicilië, de Kroatische kust of dwaal samen tussen de wijngaarden in de Provence.

Wildlifeliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in Brazil’s Pantanal, een seizoensgebonden overstroomd grasland bezaaid met cerrado bossen en de thuisbasis voor verschillende vogels en zoogdieren, zoals de reuzenotter en de jaguar. Ook de hoofdstad van Brazilië, Rio de Janeiro is een must see op je honeymoon. Laat je betoveren door de gezellige oude straatjes en de lange witte zandvlaktes.

Voor een bezoek aan een woestijn moet je in het prachtige Jordanië zijn. Niet alleen de wonderbaarlijke woestijnsteden zullen je omverblazen, ook de mooiste koraalriffen kun je vinden in Jordanië. Last but not least kun je een stop maken in de magische oude stad Petra. Het staat niet voor niets in de lijst van de zeven wereldwonderen!


All Year Round

Een bestemming waar je doorheen het hele jaar samen kan genieten is de combinatie van La reunion en Mauritius. Het is de ultieme combi van avontuur en strand.

La Reunion kunt je ook combineren met een selfdrive door Namibië. In de winter zijn de temperaturen vrij gelijklopend met onze temperaturen. In de zomer gaat het van s ’nachts mogelijk vrieskoude naar overdag 30 graden. Gelukkig leggen ze warmwaterkruikjes onder je donsdekentje in de romantische tentenkampen zodat je de koude niet voelt.