Menu

De ideale Reisperiode voor Japan

Foto Laura

Laura Van Caenegem

04/08/2023 17:45

Reizen naar Japan, dat voelt als reizen naar een andere planeet. Het land is uniek, in alle opzichten. Hyperactieve metropolen, traditionele architectuur en schitterende natuurparken wisselen elkaar voortdurend af tijdens elk van onze rondreizen. Je zal versteld staan van de contrasten tussen het oude en het moderne Japan, de harmonie tussen mens en omgeving, de schoonheid van de Japanse kunst en tradities… Wat ons betreft, is Japan een parel die bovenaan elke bucketlist hoort. Maar wat is nu de ideale reisperiode om al die pracht te gaan ontdekken?

​​​​​​​

De meest populaire periode om het land te bezoeken is de Japanse lente. Van januari tot en met april sieren de kersenbloesems het Japanse straatbeeld. Prachtig! Maar dit betekent ook dat het zéér druk wordt op het eiland.

Wij verkiezen Japan in de kleurrijke herfst! Je vermijdt de drukte die de bloei van de sakura met zich meebrengt, geniet van een grotere beschikbaarheid in hotels en ryokans (en dus van meer keuze en mogelijkheden) én het scheelt in de portemonnee. De populaire lente is meteen ook de duurste periode om naar Japan te reizen.

November is een bijzonder aangename maand om door het land te reizen. Vermijd de zomerse hitte en de winterse vrieskou. De frisse lucht, heldere hemel en goudgele en roestig rode herfstbladeren creëren een sfeer van rust en schoonheid. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 15 graden, ideaal om te gaan wandelen in de Japanse Alpen, te fietsen door de bergdorpjes en om de hoogtepunten van de steden te bezoeken. Dompel u onder in de warmte van de onsen** van uw hotel als remedie tegen de eventuele koele avonden.

Er zijn genoeg redenen om naar Japan te reizen in november. Onze expert op Japan Nanou helpt je graag verder! Je zult er geen spijt van krijgen!


 

Het mysterieuze Japan

Ontdek Japan