Menu

De 8 beste travel apps

Foto Laura

Laura Van Caenegem

30/06/2023 17:43

Hoewel Amazing Destinations niets aan het toeval overlaat en voor jou elk detail wil organiseren, komt er soms nog veel bij je reis kijken waar we je niet bij kunnen helpen. Van je koffers inpakken tot de leukste restaurantjes en beste koffiebars in een vreemde stad vinden, het kan de nodige stress met zich meebrengen. Gelukkig heb je altijd en overal een encyclopedie aan informatie in je broekzak zitten: de smartphone. Met deze 8 travel apps kun jij optimaal genieten van je bestemming.

Reisapps vóór vertrek

  • Packpoint

Je ziet er misschien tegenop om je koffers te beginnen pakken. Wat neem je mee? Hoeveel neem je mee? En wat ben je vergeten? Download de Packpoint app voor een gepersonaliseerde inpaklijst voor jouw reis. Je geeft je bestemming, reisdata en geplande activiteiten in in de travel app en je krijgt een gedetailleerde checklist die ook rekening houdt met het plaatselijke weer. Hoe gemakkelijk is dat?

Reisapps tijdens de reis

  • AroundMe

Je loopt door een grote stad op zoek naar een leuke bar of een parkeerplaats of je bent net in the middle of nowhere en je wil weten waar het volgende tankstation of bankautomaat gelegen is. Met de AroundMe app vind je gemakkelijk alle leuke of nuttige adresjes in je buurt. Je ziet meteen  hoe ver het lopen is, een link naar de website, de openingsuren én je kunt de beste hotspots opslaan bij je favorieten.

  • Citymapper

Ben je van plan om het plaatselijke openbaar vervoer te gebruiken? Dan is Citymapper een interessante travel app om te downloaden. Deze praktische app toont de verbindingen, prijzen en wachttijden in real time, zo vind je snel en eenvoudig de beste opties om op je bestemming te geraken.

  • Currency Converter

Met meer dan 170 wereldvaluta die in real time worden geüpdatet, is de Currency Converter app een heel eenvoudige manier om de plaatselijke munteenheid snel om te zetten in euro, dollar of in meerdere eenheden tegelijk. Je kunt de app ook offline gebruiken.

  • Maps.me

Niemand gebruikt graag zijn mobiele data in het buitenland, deze travel app is dan ook een ware redder in nood! Maps.me is een offline routeplanner. Door de GPS te volgen kan de app je door de straten van je bestemming navigeren én geeft het overal een overzicht van restaurants, café’s, supermarkten en meer in de buurt. 

  • Splitwise

Splitwise is een zeer handige app voor wie met vrienden of familie samen reist. Alle uitgaven worden er eerlijk gedeeld en overzichtelijk bijgehouden.

Voor de thuisblijvers

  • Polarsteps         

Maak je online reisdagboek aan en deel je foto’s en verhalen gemakkelijk met vrienden en familie thuis. Het is een leuke manier om iedereen op de hoogte te houden van je avonturen en nadien je reis te herbeleven. Met één klik op de knop maak je van je foto’s en verhalen een uniek fotoboek.

  • iMessage

Wie een bezorgde moeder achterlaat of door een vriend aan de luchthaven wordt opgehaald, kan zijn vluchtnummer doorsturen via iMessage. De ontvanger kan via het nummer jouw vlucht op de voet volgen en ziet meteen of je vlucht al is geland.Wist je dat Amazing Destinations ook een eigen app aan het ontwikkelen is? Wij hopen je zo snel mogelijk op pad te kunnen sturen met je gepersonaliseerde reisprogramma in je broekzak. In de app zullen onze favoriete restaurants en andere adresjes te vinden zijn én alle details van jouw reis. Iets om naar uit te kijken!