Menu

Traveldesigners Carmen, Nanou en Kristien in Namibië

Foto 2 Carmen

Carmen Polfliet

21/08/2023 11:07

Half 5 loopt onze wekker af en even later staan we klaar om kennis te maken met onze gids Lukas. Vandaag rijdt hij met ons naar Sossusvlei. Aangezien we het rijden in Namibië wat onderschat hadden, ben ik blij mij vandaag op de passagierszetel te mogen laten zakken.

We reizen in het laagseizoen en dat werpt zijn vruchten af. De drukte van het populaire park valt zeer goed mee en als je een beetje moeite doet, heb je zelfs het gevoel dat je er alleen bent. De beklimming van Big Daddy - de grootste duin in de omgeving - kan ik in alle rust ondernemen met twee Spaanse dames (die ik uiteindelijk 'achterlaat' wegens te traag). Onze gids waarschuwde dat een goede conditie vereist is, maar de klim viel goed mee en na 45 minuten sta ik, met zand in de schoenen, op de top van de duin uit te kijken over Deadvlei. Magisch!

Ik daal terug af naar beneden (erg leuk, want het zand maakt een grappig geluid onder mijn voeten) voor de heerlijke picknick. In de schaduw van de weinige bomen die nog in het gebied staan, serveert Lukas ons een koude lunch en een fris glaasje wijn. Toch wel een van de hoogtepunten van deze reis – letterlijk en figuurlijk!


 

Het desolate Namibië

Ontdek Namibië

 

Beklim Big Daddy

Ontdek Sossusvlei