Menu

Traveldesigner Mieke haar reisverhalen in Jordanië

Mieke-fotoshoot

Mieke Callant

08/11/2023 11:13

Ik vertel je graag meer over mijn reis naar Jordanië

oktober 2023

Mieke is net terug van haar vakantie naar Jordanië. Ze reisde samen met haar vriend 2 weken rond in Jordanië tijdens een selfdrive. Ze bezocht de hoogtepunten en vertelt jou graag meer over haar persoonlijke belevingen.

1. Waarom heb je voor deze bestemming gekozen? En wat maakte deze bestemming zo speciaal voor jou?

Ik vond vooral de afwisseling tussen de natuur en cultuur fantastisch aan het land, met de nodige pauzes voor rustmomenten. Het lekkere eten dat je er proeft is ook leuk meegenomen. Hier in België werd het herfstweer terwijl wij nog konden genieten van een stralende zon en 30 graden. Heerlijk!

2. Wat vond je het mooiste, leukste of meest bijzondere aan je reis?

Een zeer moeilijke vraag want eigenlijk is er teveel om op te sommen. Het waren bijna allemaal bijzondere momenten en ervaringen.

Als ik toch echt moet kiezen dan kies ik voor onze wandeling in wadi Ghuwier.

Tijdens deze daguitstap trek je erop uit in een prachtig stukje ongerepte natuur van Jordanië. Wij deden de uitstap vanuit ons verblijf in het Dana Reservaat, het eerste stuk leg je met de auto af voor je de wandeling start. De route is zeer mooi! De wandeling zelf duurt zo’n 4,5u en is zo’n 14 kilometer: over rotsen, door kleine riviertjes en tussen grote bergflanken. Dan voel je je pas echt klein! Aan het begin van de wandeling probeer je nog om je voeten droog te houden maar na enkele kilometers moet je echt door het water en word je sowieso nat, wat de ervaring nog leuker maakt.

Op het einde van de wandeling word je terug gebracht naar de startplaats, wat opnieuw een fenomenale rit is, waarbij je de omgeving met open mond bewondert.

In Amman deden we ook een bijzondere excursie, namelijk een underground tour. Een zeer boeiende beleving waarbij we de stad op een unieke en andere manier leerden kennen aan de hand van graffiti kunstwerken. Het is een stad waar je zeker 1,5 dag kan rondstruinen.

En tot slot was onze duikinitiatie aan de rode zee ook een unieke belevenis!

3. Wat heb je geleerd van je reis? Heb je nieuwe inzichten, vaardigheden of perspectieven opgedaan?

Jordanië is een heel veilig land. Ze doen er alles aan om de toeristen een leuke tijd te laten beleven. Al 75 jaar leven ze met en in ups-and-downs door de onrust in de nabijgelegen buurlanden. De Jordaniërs vinden wat er gebeurt zeer erg maar weten dat de toeristen meelevend zijn en wel zullen terugkomen. Jordaniërs kijken positief naar de toekomst. Wat ik dus onthouden  heb is het belang om positief te blijven en vertrouwen te hebben in de toekomst.

De lokale gastvrijheid: je wordt hartelijk verwelkomd. Als je rondwandelt zegt de lokale bevolking meermaals spontaan tegen je: where are you from, welcome to Jordan! Ook de politie, die al jaren aanwezig is in het straatbeeld, is zeer vriendelijk en heet je telkens welkom in het land.

4. Hoe kijk je terug op je reis? Zou je nog een keer naar dezelfde bestemming willen gaan of liever ergens anders heen?

Jordanië was super en we hebben de tijd genomen om het land goed te bezoeken. We keren liever niet terug naar dezelfde bestemming omdat de wereld nog veel te bieden heeft en we graag van alles een stukje meepakken om te bewonderen.

5. Heb je nog tips of adviezen voor andere reizigers die naar dezelfde bestemming willen gaan?

Een tip voor mensen die een selfdrive doen in Jordanië, let op, er zijn zeer veel verkeersdrempels! Een goede organisatie op voorhand door Amazing Destinations zorgt ervoor dat je volop kan genieten tijdens de reis en onbezorgd te kunnen leven in het moment.

​​​​​​​6. Heb je al een idee waar je volgende reis naar toe zal gaan?

Waarschijnlijk, naar de Balkan.

7. Welke 5 spullen neem jij altijd mee op vakantie?

  1. een goed vooraf opgesteld reisprogramma
  2. Camera
  3. Aangenaam gezelschap
  4. Zonnebril
  5. Goed humeur 😊

​​​​​​​​​​​​​​8. Wat is jouw ultieme reistip?

Een goede voorbereiding voor vertrek en tijdens de reis flexibel zijn voor aanpassingen door onvoorziene omstandigheden.


Heeft u de reiskriebels ook te pakken na het lezen van dit boeiende interview met Mieke?

Klik hieronder door naar onze voorbeeldprogramma's door Jordanië. 

 

Rondreis door Jordanië

Ontdek het hier