Menu

Traveldesigner An in Zimbabwe & Botswana

Foto 3 An

An De Smedt

30/11/2023 10:54

Op studiereis naar Zimbabwe & Botswana

november 2023

Bij Amazing Destinations vinden we het belangrijk dat elke collega jaarlijks een trip maakt om z'n kennis bij te schaven. Zo kunnen we voor de klant een betere op maat gemaakte reis samenstellen vanuit onze eigen ervaringen. 

Dit jaar trok collega An, die in het kantoor te Meise werkt, erop uit naar de prachtige bestemmingen Zimbabwe & Botswana. Hieronder kunnen jullie haar persoonlijke tips & tricks lezen. 

1. Waarom heb je voor deze bestemmingen gekozen? En wat maakte deze bestemming zo speciaal voor jou?

Inge heeft deze bestemming gekozen 😊 maar ik vond het uiteraard super!

Ik hou van Afrika! Ik had reeds Zuid-Afrika, Namibië en Kenia bezocht, dus Zimbabwe en stukje Botswana sluiten hier perfect bij aan.

2. Wat vond je het mooiste, leukste of meest bijzondere aan je reis?

De natuur in al zijn geuren en kleuren! De wildlife is er zeer verscheiden en vooral de combinatie/afwisseling van safari over land en op het water heeft me echt kunnen bekoren. Gaan slapen en wakker worden met alle mogelijke dierengeluiden, geweldig!

We verplaatsten ons met korte vluchtjes die de kampen verbinden. Vliegen over de eindeloze bush vlaktes om dan te landen op een strip in ‘the middle of nowhere’ tussen de olifanten en zebra’s, de max!

Na het eten konden we nog wat nagenieten rond het kampvuur in de boma en de sterrenhemel bewonderen, hier komt een mens echt tot rust. 

3. Wat heb je geleerd van je reis? Heb je nieuwe inzichten, vaardigheden of perspectieven opgedaan?

Het is en blijft zo belangrijk om de bestemming zelf te bezoeken, alles wordt veel duidelijker, de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden, de lodges... – op internet kan je alles terugvinden, maar het is niet alleen de foto’s die bepalend zijn om een keuze te maken: de sfeer, personeel, rangers, maaltijden, service, ligging…. Het totaalpakketje is belangrijk bij het samenstellen van de reis.

En ik heb leren vogels spotten: ik hou niet zo van vogels maar heb het door deze reis wel leren appreciëren. Ik ken nu al zeker 10 van de 250 soorten. 😊

4. Welke reistip heb je voor toekomstige reizigers?

Allen daarheen! Niet alleen tijdens het hoogseizoen, in de periode apr-aug, staan Zimbabwe en Botswana garant voor een prachtige reis, maar ook in regenseizoen/in de groene periode is het er erg aangenaam. Deze periode is lang niet zo duur en vooral veel minder druk. Want het is en blijft toch wel een dure bestemming.

Het is wel een echte 'puur natuur'-bestemming. Dat moeten we duidelijk meegegeven aan elke klant. We moeten er ook op wijzen dat de activiteiten in de logdes inbegrepen zijn, maar dat dit bij aankomst samen met de ranger/host zal worden besproken.

Tijdstippen van safari’ s of andere activiteiten worden ter plaatse in samenspraak met ranger besproken. Opgelet: Indien een koppel een privé jeep ter beschikking wil hebben, moet dit op voorhand worden doorgeven en is dit uiteraard met supplement. Anders is het zo dat u samen met andere lodge-genoten de jeep en ranger deelt : max 6 personen per jeep.

5. Wat is handig om mee te nemen in je bagage als je naar Afrika reist?  ​​​​​​​

Pak zeer compact in een soft bag klein model. Je kan je kleding laten wassen in de meeste lodges, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Petje, camera, verrekijker. Zorg voor gemakkelijk zittend sportieve kledij, neutrale kleuren, je hebt geen cocktailjurken en hakjes voor het diner nodig! 😊 Muggenspray en eventueel een product tegen uitdroging is ook altijd handig.

Wist je datje! Toeristen worden het meest getroffen door 

  1. Uitdroging : veel drinken is de boodschap (water hé 😊)
  2. Rugproblemen door het zeulen met te zware koffers en door hobbelige ritten tijdens safari

6. Hoe was de cultuur, het eten, het weer en de natuur in het land waar je was?

k was hier aan het begin van het regenseizoen, dus nog steeds laagwater: langsheen de rivier was het groen en overal zagen we kleine eilandjes in de Zambezi rivier. Ook verschijnen er in deze periode mini zandstrandjes. Het was wel zeer warm, tot wel 38°c en we hebben één nacht zware regen gehad, maar dat was een zalige verkoeling!

Na regen zie je overal al wat groene blaadjes, grassen verschijnen.

Het eten was overal zeer verzorgd en zeer lekker. Zowel vlees, vis als vegetarische gerechten zijn mogelijk,  lekkere groentjes, stoofpotjes, polenta, vers fruit... De meeste lodges werken met zeer goede chefs die zorgen voor een zeer mooie presentatie van de gerechten. De tafels zijn prachtig gedekt en we konden overal rekenen op een vriendelijke, leuke bediening. Ook de sundowners zijn subliem: er wordt steeds een leuk plekje gekozen voor een apero bij zonsondergang met wat hapjes.

Zowel in Zimbabwe als in Botswana zijn we overal zeer warm ontvangen, super vriendelijke bevolking, overal leuke vibe!


Bent u na het lezen van An haar interview ook geprikkeld om te reizen naar Botswana en/of Zimbabwe?

Klik dan op de weblink hieronder om enkele van onze voorbeeldreizen door te nemen. 

 

Natuurparadijs Botswana

Ontdek het hier

 

De wilde natuur van Zimbabwe

Ontdek het hier