Menu

Inge en Peter in Madagaskar

foto-2-inge-2-6338647676056

Inge Van Lyssebeth

18/03/2024 15:37

Antanarivo

Antananarivo (Tana) is het aankomst- en vertrekpunt van elke reis door het tropische Madagascar. De stad is met zijn 4 mio inwoners, net zoals zovele steden, druk en ergens onveilig. In die heksenketel bieden we een kleine oase van rust aan: Maison Gallieni, waarvan de tweede etage nog altijd voorbehouden is voor het “huis van Monaco”! Dankzij onze gidsen en begeleiding bent u 100 procent veilig en kan uw reis van start gaan. We gaan op verkenning naar het noorden…. 

Andasibe

Goodmorning Madagascar, wat een mooi land! Het zonnetje is vanaf 5u van de partij, op weg naar 30 graden. Vanuit de hoofdstad is het 5 u rijden naar Andasibe. Andasibe heeft private en nationale parken. Eén ding hebben ze gemeen: je maakt kennis met de lemuren!

Lemuren of maki's zijn mega schattig. De halfapen zijn endemisch voor Madagascar. Heerlijk om ze door de bomen te zien springen en heerlijk om weten dat vele soorten zich niet laten vastzetten in een zoo. Ze weigeren dan te eten…. Wil je deze unieke beestjes zien of horen (ze brullen nogal als ze tegen elkaar spreken), dan moet je naar Madagascar! En zeker naar Andasibe, een uniek plekje in de wereld!

Idoro

In Amerika kent iedereen de Grand Canyon en Bryce National park. In Madagascar heb je ook een canyon en bizarre natuur, maar dan op veel kleinere schaal. De rode Tsingy’s van Irodo liggen in het noorden van het eiland. Je ontdekt deze zandtorentjes deels te voet en deels per 4x4 want het is heet in deze regio! Het wordt hoe dan ook een heel indrukwekkend en leuk avontuur!

De eilanden

Deze boeiende reis afsluiten met een paar dagen strand? Kies dan voor het eilandje Nosy Be of het kleinere Nosy Komba.

Manga Soa is een kleinschalige boutique lodge op Nosy Be. Ideaal voor wie houdt van de natuur en de rust, ver weg van het drukke Hell Ville. Mag het iets meer zijn? Kies dan voor Tsarakomba op Nosy Komba. Ze hebben mooie ligbedden gebouwd aan zee. Hun 8 ruime villa’s liggen verscholen in een prachtige tropische tuin en je geraakt er vanuit Nosy Be in een half uurtje met de speedboat.

Gaat de beach je snel vervelen, maak dan een wandeling naar het naburige dorp, boek een snoekeltour of een sunsetcruise in de mangroves.Inranja island is meer dan instagramwaardig…. In feite zijn het twee eilandjes, verbonden door een kilometer-lange zandbank. Bij laag  water wandel je heen en weer midden in de oceaan!

Op de lange smalle zandbank botsen de twee zeeën tegen elkaar. Als het tij opzet….. get out of there! Op het kleine eilandje mag je niet verblijven, dus op tijd vertrekken naar het tweede eilandje!

Extra cadeautje… in de zee leven honderden kolossen van zeeschildpadden! Snorkelen is er amazing!!

Ik hou van Madagascar.

Hoe kan het leven in ons land zo anders zijn dan daar? Zoveel ontevredenheid in ons land dat overloopt van welvaart en zoveel gelukkige mensen in een land dat alles behalve welvaart heeft.

Overal hoor je gezellige muziek of een lach. No stress. Als ik klaar sta om uit mijn startblokken te schieten, hoor ik ze al roepen: Mora mora….. kalm aan! En overal enthousiaste kindjes. Salam vaza, hi stranger! Het is niet gemakkelijk, maar wat vertragen kan deugd doen!

How wonderful life is!

Madagascar is niet voor iedereen!!

Je moet houden van zwart Afrika met:

  • een chaotisch en krankzinnig kleurrijk dorpsleven
  • overweldigende natuur met snoezige lemuren
  • een portie avontuur met prachtige hikes, boottrips, kayak, snorkelen met zeeschildpadden...
  • een prachtig oerwoud dat ze proberen te redden
  • werkelijk paradijselijke stranden omringd door emeraude wateren

Ze hebben alles, behalve geld. En toch is er “bijna” altijd die big smile! Madagascar is voor velen “uit de comfortzone”. Maar het is ook herbronnen … op alle vlak.

Een authentieke ontdekking.

Wanneer gaan? Van april t/m oktober.

Een toffe combi: een weekje avontuur in basic 3/4 sterren lodges + een paar nachten in het paradijs op een van de eilanden !