Menu

Ans en Elien in Jordanië

IMG_7561

Elien

26/02/2023 17:00

Als je nog twijfelt over een reis naar Jordanië, zal dit artikel je zeker overtuigen. Hoewel het Midden-Oosten soms negatief in het nieuws komt, laten wij je graag zien dat Jordanië een prachtig land is. De bevolking is gastvrij, het eten is heerlijk en de natuur varieert van groene oases tot droge woestijnen.

What's not to love?

​​​​​​​

Welkom in Jordanië

We hadden het geluk om uitgenodigd te worden voor een zevendaagse reis door Jordanië. We begonnen in de hoofdstad Amman en reisden langs de grens met Israël naar het zuiden, naar de prachtige Wadi Rum-woestijn. Een avontuurlijke reis die ons nog lang zal bijblijven. 

Amman is een miljoenenstad. Overal waar je kijkt zie je witte gebouwen die zich uitstrekken over de heuvels van de stad. Tussen al deze huizen en appartementen vind je luxe hotels en fantastische restaurants. Rainbow Street is een must-see: een straat van 900 meter lang vol met restaurants en bars. Moeilijk kiezen uit al het lekkers, maar er zijn geen verkeerde keuzes! Voor we het wisten stonden er gelijk tien gerechten voor onze neus. 

Jordaniërs houden van feesten, vooral van bruiloften. De verbintenis tussen man en vrouw wordt uitbundig gevierd met de hele familie. We waren zelfs twee keer getuige van een bruiloft in de lobby van ons hotel. Er was opzwepende muziek, traditionele kleding en dans. Het was geweldig.

Tip: Vanuit Amman kunt u Jerash bezoeken, een goed bewaarde site uit het Romeinse tijdperk. 

De grootste openluchtspa ter wereld

Vanuit de hoofdstad Amman bereikten we vlot de Dode Zee. Nadat we waren ingecheck, trokken we onze zwemkleding aan om naar het strand te gaan. Met enige argwaan liepen we de Dode Zee in om, op een nog ondiep stukje, te testen of we wel echt konden drijven op het water. En ja hoor, uiteraard bllijven we drijven! Na tien minuten liepen we het water uit om ons in te smeren met klei. Na een kwartiertje intrekken gingen we het goedje afspoelen in de zee. Onze huis voelde zachter dan ooit. Wij zijn in elk geval overtuigd van een dagelijkse kuur.

Een paradijs voor wandelaars

Na ons bezoek aan de Dode Zee gingen we de bergen in naar het Dana Reserve. De zonsondergangen die we daar zagen, waren enkele van de mooiste die we ooit mochten aanschouwen. Het was er oorverdovend stil en het uitzicht was adembenemend. In Dana zijn er verschillende wandelroutes die je met een gids kunt verkennen. Wij kozen voor de uitdagende Shaq Al Reesh-route, een uitdagende tocht, maar de vergezichten maakt het meer dan goed. We dronken thee met onze bedoeïenengids midden in de natuur, een ervaring die we niet snel zullen vergeten.

Een andere aanrader is canyoning in Wadi Mujib. We baanden ons twee uur lang een weg door ondiep en diep water richting de waterval. Enig klimwerk was vereist en een anti-slip schoen kwam ook goed van pas.

De hoogtepunten

Voor velen is Petra de belangrijkste reden om naar Jordanië te reizen. De beroemde locatie uit de Indiana Jones-films is een echte trekpleister. Wij stonden vroeg op om de twaalf kilometer lange backdoor-route te volgen richting The Monastery en Treasury. Onze gids leidde ons langs het indrukwekkende gebergte met adembenemende uitzichten waar we onze camera nauwelijks konden neerleggen.

Van Petra reisden we door naar Wadi Rum. We reden de woestijn in met een open jeep die snel door het zand raasde. Spannend! Het landschap veranderde langzaam van een zandvlakte naar wat leek op het landschap van Mars. Het rode zand en de grillige bergen die eruit oprezen vormden een verbazingwekkend decor.


 

Rondreis door Jordanië

Ontdek het hier

 

Overtuigd? Vraag hier uw offerte aan

Contact