Menu

Maak kennis met onze mascotte, Bim

Foto Laura

Laura Van Caenegem

14/07/2023 12:19

In onze bureaus in Sint-Denijs-Westrem hangt onze schattige mascotte Bim uit. Bim is de bruine beer die Inge tijdens haar reis door het zomerse Roemenië adopteerde in naam van Amazing Destinations. Sinds 2022 maakt hij deel uit van onze Amazing-Familie!

Wie is Bim?

Bim werd samen met zijn broertje Bam gevonden in hun hol, wachtend op hun moeder die niet terugkeerde. De rangers van Bogătii konden de kleintjes redden door ze naar de Millions of Friends Association te brengen. Ze werden er opgevoed met alle liefde en zorg die ze nodig hadden. Bim en Bam leven nu een gelukkig leven in het Bears Libearty Sanctuary.

Wat is het Libeary Sanctuary?

Onze Bim is een van de meer dan 100 bruine beren die in het Libeary Sanctuary een beter leven kregen. De sanctuary is het grootste berenopvangcentrum in Europa en misschien wel de meest ethische ter wereld. Het ligt in de buurt van Brasov, Roemenië, in een prachtig bosgebied van 69 hectare. De beren die daar wonen zijn gered uit vreselijke omstandigheden, zoals circussen, dierentuinen of privé-eigenaren die hen mishandelden of verwaarloosden. Op het domein van Libearty krijgen de dieren een tweede kans en hebben ze de ruimte om te klimmen, te spelen en te zwemmen. Ze hebben er de tijd van hun leven!

Waarom ook geen dier adopteren? 

Overal ter wereld worden hulpeloze dieren gered, verzorgd en opgevolgd door plaatselijke organisaties en programma’s. Neem even de tijd om u door het domein te laten rondleiden, leer meer over de inheemse dieren en de verzorging ervan. Door na uw safari of tijdens uw rondreis door Australië een babygiraf of een schattgie koala te adopteren, steunt u de organisatie en draagt u gemakkelijk een steentje bij om de fauna van uw bestemming te beschermen.