Menu

Op zoek naar Boswell

Foto Laura

Laura Van Caenegem

08/12/2023 10:53

Onze collega Katrien is net terug van een prachtige reis door Botswana en Zimbabwe. Game drives, walking safari's, riviercruises en sundowners in buitengewoon rustgevende landschappen en in de nabijheid van gigantische olifanten en wilde leeuwen... Je zou van minder jaloers worden. Ze kwam terug met fantastische verhalen, bjizonder mooie foto's en amazing memories! 

In Zimbabwe verbleef Katrien in het Nyamatusi Camp, in Mana Pools. Het ecologische Nyamatusi Camp is verscholen onder oeroude mahoniebomen en is één van de meest exclusieve kampen in het National Park. Vanuit het kamp geniet je van prachtige vergezichten over één van ’s werelds oudste rivieren: de Zambezi. 

De magie van Mana Pools komt voort uit zijn afgelegen en doordringend gevoel van wild en natuur. Wat Mana Pools zo uniek maakt is dat een groot deel onmogelijk te bereiken is, behalve te voet. Dit zero-impact beleid maakt het park nog volledig authentiek en onbedorven.

Wild is in Mana Pools in overvloed te vinden. Nijlpaarden, krokodillen, zebra's en olifanten... je zult ze zo goed als zeker tegenkomen. Tijdens haar Safari door het park ging Katrien op zoek naar één specifieke olifant: den Boswell. Dankzij YouTube werd het mannetjesdier een icoon in het nationale park. Hij is namelijk een van de beste in het balanceren op zijn achterpoten, iets wat maar weinig olifanten kunnen. Om de hoger hangende takken te bereiken rust hij zijn volledige gewicht van vijf ton op twee poten. Een bijzonder talent en een uniek zicht! Katrien heeft het dier jammergenoeg niet kunnen zien, maar vond wel zijn opvolger, Fred, hoewel die nog wat oefening kon gebruiken. ;) 


 

De wilde natuur van Zimbabwe

Ontdek het hier

 

Het Exclusieve Nyamatusi Camp

Ontdek het hier