Menu

De mooiste treinritten ter wereld

Foto Laura

Laura Van Caenegem

31/05/2023 10:54

Laat u naast het raam in uw comfortabele zetel zakken en geniet van de prachtige landschappen die aan u voorbijvliegen. Reizen kan voor hectische dagen zorgen en hoewel het fijn is om tussen de charmante chaos van Azië of Zuid-Amerika te kuieren, kan een ontspannende treinrit voor de ideale afwisseling zorgen. Ontdek de natuurlijke schoonheid van uw bestemming vanuit een gezellige, stijlvolle wagon. Tussen besneeuwde bergtoppen, dwars door dramatische woestijnen of langs een tropische kustlijn, wij lijsten even onze favoriete treinreizen voor u op. ​​​​​​​

The Ghan Expedition – Australië

Een unieke en epische ervaring! Verken de wonderen van het uitgestrekte binnenland van Australië tijdens een van 's werelds meest gerenommeerde treinreizen - De Ghan Expeditie, die start in Darwin en eindigt in Adelaide. Het brengt u in stijl en op een uiterst comfortabele manier van de tropische kust in het noorden naar enkele van de meest afgelegen en fascinerende delen van Australië. Stap uit, strek de benen en verken de bijzondere haltes tijdens de  ‘off-train excursions’. Dit is de ultieme Australische outback ervaring.


Belmond Andean Explorer Train – Peru

Deze unieke manier van overnachten laat u toe om in alle luxe en comfort te reizen langs de natuurlijke wonderen van Peru en de eeuwenoude Incaruïnes. Spoor van Cuzco naar Arequipa en houd halt bij het spectaculaire Titicacameer en de ongerepte Colca Canyon. Weggezakt in de zijdenzachte kussens en handgeweven stoffen observeert u het ruige landschap van Zuid-Peru.

Neem plaats in één van de twee restauratierijtuigen en geniet van een uitmuntende culinaire ervaring en verfrissende cocktails terwijl u luistert naar prachtige livemuziek, gespeeld op de elegante vleugelpiano. De Belmond Andean Explorer Train biedt de ideale manier van reizen voor zij die houden van luxe en elegantie gecombineerd met authenticiteit en beleving.


The Trans-Siberian Express – Rusland

Onbekend is onbemind. Hoewel de Trans-Siberian Express een van de bekendste treinroutes ter wereld is, rekenen we Rusland toch tot de meest ondergewaardeerde bestemmingen. De Transsiberië express is het langste treintraject ter wereld dat door één land loopt. Uw reis start in Moskou en brengt u dwars door woeste landschappen en fascinerende steden tot aan de Japanse zee.

Het einde van het spoor ligt in Vladivostok, hoewel veel verschillende routes tot de noemer Transiberië Express vallen: spoorlijnen door Rusland, Mongolië en noord-China. Onderweg kunt u deelnemen aan activiteiten en tours. Leer meer over Rusland, de regio Siberië en hun bevolking terwijl u een bezoek brengt aan de unieke steden en een blik werpt op het leven in noord-Azië.

Rovos Rail – Afrika

Ook de Rovos Rail moet niet onderdoen. Een treinrit van wereldklasse neemt u mee langs de mooiste en meest unieke plaatsen op het Afrikaanse continent. Met ritten van 48 uur tot reizen van 15 dagen kiest u zelf wat u wil zien. Geef uw ogen de kost wanneer de woestijnen, steppelandschappen en bergen van Afrika aan u voorbij komen. Ook binnen komt u niets te kort. Rovos Rail wordt gekenmerkt door een onberispelijke service, luxueus ingerichte wagons en een topkeuken. Het grijpt terug naar een eenvoudiger, eleganter tijdperk met de tijdloze gratie en hoogdravende romantiek van de Afrikaanse ontdekkingsreizen.

Enkele stops die zeker de moeite waard zijn, zijn deadvlei en Etosha National Park in Namibië, Hluhluwe-Imfolozi Park en citytours in Durban of Kaapstad in Zuid-Afrika en Victoria Falls en Lusaka Elephant Sanctuary in Zambia.