Menu

Al gezwommen met Mantaroggen?

Foto Laura

Laura Van Caenegen

11/02/2023 14:58

Misschien eerst, heb je al gehoord van Mantaroggen? Het zijn prachtige, grote roggen die je kunt terugvinden in warme, tropische wateren. Ze staan bekend om hun grootte en om de elegante, rustige bewegingen die sereniteit uitstralen in het klare water.

Is dat niet gevaarlijk?

Met een breedte van 5.5 tot zelfs 7 meter kunnen ze wat beangstigend overkomen, maar deze dieren zijn volkomen ongevaarlijk. Ertussen zwemmen is gemakkelijk en verzekert een buitengewone ervaring.

Hoe zwem ik met Mantaroggen?

Snorkelaars komen het dichtst wanneer de kolossale roggen plankton verorberen aan de oppervlakte van het water. Duikers kunnen ernaar op zoek tussen de tropische koralen. Met langzame bewegingen en zonder achter hen aan te zitten, win je langzaam het vertrouwen. Wacht tot ze je benaderen en geniet van de magie van de manta’s!

Waar vind ik Mantaroggen?

Constance Moofushi in de Malediven is dé perfecte plaats voor een ontmoeting met deze boeiende vissen. Met meerdere duiksites nabij het hotel en een gespecialiseerd duikcenter kan elke nieuwsgierige gast mee de boot in, richting de favoriete schuilplaatsen van de ‘Angels of the sea’. Het ideale moment om ze te spotten in de malediven is tussen december en maart, in het droge seizoen.  Staat zwemmen met Mantaroggen al op jouw bucketlist?


 

Malediven - Op zoek naar Mantaroggen

Ontdek het hier

 

Constance Moofushi - Malediven

Ontdek het hier