Menu

5 Skywalks voor op jouw bucketlist

Foto Laura

Laura Van Caenegem

24/07/2023 14:37

Heb je al ooit meters hoog in de lucht over glas gelopen, met onder je voeten meters diepte? Je hart gaat wat sneller kloppen en de adrenaline stijgt; een wandeling over een glazen bodem is een bijzondere ervaring voor liefhebbers van spanning en avontuur. Terwijl je uitkijkt over een unieke panorama van de stad of het omliggende landschap, heb je het gevoel boven de afgrond te zweven. Deze spectaculaire glazen bodems moeten beslist op je bucketlist!

Bangkok

In 2018 opende in Bangkok De Skywalk, een glazen brug die zich uitstrekt over de 78e verdieping van het King Power Mahanakhon-gebouw, het hoogste gebouw van Thailand. De brug is 314 meter hoog en 63 meter lang, en het biedt je een adembenemend uitzicht op de skyline van Bangkok. Kijk naar je voeten en zie de straten en het drukke verkeer van de stad. De skywalk is open voor het publiek, en kost ongeveer 25 euro om te belopen. Het is een spannende ervaring voor wie durft.

Grand Canyon

Een bezoek aan de Grand Canyon, een van de grootste natuurwonderen ter wereld, is altijd een onvergetelijke ervaring, maar het kan nog spectaculairder. Neem de enorme omvang en diepte van de kloof in u op vanop de glazen brug die over de rand loopt voor een unieke kennismaking met de canyon. Op de Grand Canyon Skywalk loop je 1200 meter boven de rivierbodem. Je moed wordt beloond met een prachtig zicht over de canyon, de rotsen en de rivier. Voor 75 euro heeft u toegang tot het park én de brug.

Toronto


Van een iconisch symbool van de USA naar eentje in Canada. De CN Tower in Toronto is een van de hoogste vrijstaande structuren ter wereld. Op de 113e verdieping van de toren loopt u over een glazen vloer met de stad 342m onder je. De toren heeft nog meer te doen voor waaghalzen: zo loop je bij EdgeWalk op het randje van de afgrond, vastgemaakt in een harnas en in de SkyPod kijkt u bij goed weer zo ver als New York. Houd je klaar voor het swingen, want de toren beweegt mee op het ritme van de wind.  

Zhangjiajie

In China steek je de Zhangjiajie Grand Canyon over via de langste en hoogste glazen brug ter wereld. Met 430 meter lengte en 300 meter hoogte heb je even de tijd om te genieten van de ervaring en de bijzondere omgeving van de Hunan Province. Deze oversteek kost zo’n 20 euro. Niet gek genoeg? Je kunt ook bungeejumpen of ziplinen vanaf de brug.

Virgin Atlantic

De 300 meter hoogte van de Zhangjiajie bridge valt in het niets tijdens een vlucht met het bijzondere vliegtuig van Virgin Atlantics. In 2014 lanceerde de luchtvaartmaatschappij een vliegtuig met een glazen bodem. Een revolutionair idee! Dankzij de glazen vloer krijg je een panoramisch uitzicht op de wolken, de oceaan en het land onder je. Je kunt zelfs de piloten zien werken in de cockpit. Het vliegtuig vliegt tussen Londen en New York, en het kost ongeveer 2000 euro voor een retourticket. Het is niet goedkoop, maar het is wel een unieke kans om te vliegen als nooit tevoren.Het zijn enkele van de leukste glazen bodems, allemaal spannend, bijzonder en uniek. Ze geven je een kans om de wereld op een andere manier te zien, en om je grenzen te verleggen. Als je van reizen en avontuur houdt, dan raad ik je aan om ze eens te proberen. Je zult er geen spijt van krijgen!