Menu

Wat hebben Madonna, Belgische architect Vincent Van Duysen en Christian Louboutin gemeen?

  • Home
  • Wat hebben Madonna, Belgische architect Vincent Van Duysen en Christian Louboutin gemeen?
Kristien

Kristien Vereecken

26/02/2024 09:57

Wat ze gemeen hebben is een diepgewortelde voorliefde voor de Portugese Alentejo. Madonna kocht in 2019 een indrukwekkende mansion nabij Lissabon, maar werd verliefd op de rust van Alentejo. Op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad, in het stadje Comporta, geniet de Queen of Pop van paardrijritjes op eindeloze, ongerepte stranden. Wellicht houdt ze ook van de heerlijke visrestaurants en de prachtige natuurreservaten. Ook Belgische architect Vincent Van Duysen vond zijn weg naar deze betoverende regio. In hetzelfde jaar ontwierp hij Casa M, een prachtig voorbeeld van zijn minimalistische en warme brutalistische stijl. Het design vertrekt vanuit de elementen die de omgeving kenmerken: zand, licht, wind, zon, lucht, mist en de oceaan. Ook George Clooney, Sharon Stone en Scarlett Johansson zouden niet weg te slaan zijn van Alentejo, ook wel "de Hamptons van Europa" genoemd. En dan hebben we nog Christian Louboutin, die zo verliefd werd op deze plek dat hij het pittoreske kuststadje Melides uitkoos als locatie voor een uniek project. ​​​​​​​

Vermelho: Waar Creativiteit en Cultuur samenkomen

Alentejo is de plek waar de befaamde schoenenontwerper Christian Louboutin een eerste Louboutin Designhotel neerplante. In het pittoreske kuststadje Melides, aan de Alentejo-kust staat tegenwoordig een parel van een boutiquehotel: De Vermelho. Dit vijfsterrenhotel ademt creativiteit en cultuur. De essentie van Christian wordt voelbaar wanneer u door de gangen van het hotel loopt: Eclectisch, maximalist en gewaagd. Het is een toevluchtoord voor nieuwsgierigen en levensgenieters die verlangen naar een bijzonder verblijf in een unieke omgeving. 

Unieke kamers met een verhaal

Met dertien individueel ontworpen kamers, elk met een eigen ziel, voelt u de persoonlijke touch van Christian Louboutin zelf. Met betoverende fresco's, lokale Alentejo-tegels en speciaal uitgekozen, zeldzame kunstwerken wordt u niet enkel ongedompeld in een "Louboutin-sfeer" maar ook in de heerlijke Portugese cultuur. 

Xtian Restaurant: Een culinaire reis

In het stijlvolle Xtian restaurant fleuren de levendige kleuren uw dag. Hier spelen traditionele Alentejo-producten de hoofdrol. U proeft de plaatselijke keuken zoals die al jaren van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hier ontdekt u de langbewaarde geheimen van de Portugese traditie. Lokale ambachtelijke serviesstukken en bestek vervolledigen de unieke atmosfeer en maken deze culinaire ervaring onvergetelijk. In de extravagante Vermelho Bar vindt u 's avonds of doorheen de dag een gezellig toevluchtsoord. 

Melides: Een Tijdloze Oase

In het unieke landhuis van Louboutin wordt u omringd door ongerepte natuur en traditionele ambachten. De streek staat bekend om zijn rust, pittoreske stadjes, wijngaarden, rijstvelden en de wilde Atlantische Oceaan. Vermelho nodigt uit om anders te zijn, op de vallen en te genieten van La vie en rouge! Vermelho is trouwens een Porugese verwijzing naar de iconische kleur van de Louboutin-zolen.