Menu

African Bush Camps: Onze favorieten uitgelicht

Foto Laura

Laura Van Caenegem

05/12/2023 16:42

Amazing Destinations is grote fan van African Bush Camps. Enkele van onze collega’s hebben al het genoegen gehad om tijdens hun studiereizen door Zimbabwe, Zambia of Botswana in enkele van de bijzondere kampen te mogen overnachten. Ze zijn stuk voor stuk prachtig en gaan elk op hun eigen manier op in de natuur eromheen. Wij zijn alvast overtuigd!

African Bush Camps werd in 2006 opgericht door een Zimbabwaanse gids, Beks Ndlovu. Hij wilde reizigers de mogelijkheid bieden om het hart van Afrika te ontdekken, in harmonie met de omgeving en de Afrikaanse natuur. Met gidsen uit lokale gemeenschappen word je tijdens uw game drives, wandelsafari’s, riviercruises en zoveel meer professioneel begeleid door gepassioneerde kenners. Zij herkennen als geen ander de tekenen van de bush en het vele wild dat in de Afrikaanse wildernis leeft. 

African Bush Camps staat garant voor authentieke luxe lodges voor reizigers die een hoge dosis avontuur en ontdekking verwachten. Tot de collectie behoren unieke, kleinschalige tentenkampen die een gepersonaliseerde service waarborgen. In totaal beschikken ze over 18 kampen en lodges, gelegen in de wildernis van Zimbabwe, Zambia en Botswana. U mag zich verheugen op comfortabele tenten met verbluffende uitzichten, in een warme, gezellige stijl met een knipoog naar het koloniale verleden van de streek. Dit zijn enkele van onze favorieten:

Tijdens uw reis door Zimbabwe:

Ontdek het ecologische Nyamatusi Camp, een van de meest exclusieve kampen in het Mana Pools National Park. Het kamp is verscholen onder oeroude mahoniebomen en biedt prachtige vergezichten over de Zambezi-rivier. Overdag kun je boeiende game drives maken, varen met een kano of vissen op de Zambezi-rivier. Vervelen is hier niet aan de orde! Na een avontuurlijke dag in bush geniet je aan uw luxe tent in uw privé plunge pool in alle rust van een verbluffende zicht.

Ontdek Nyamatusi Camp

Natuurliefhebbers opgelet! Het tentenkamp van Somalisa Expeditions biedt een authentieke safari-ervaring in een privéconcessie van Hwange National Park. De "expedition"-kampen van African Bush Camps schroeven wat terug op luxe, maar brengen je des te dichter bij de wilde, Afrikaanse natuur. Het kamp beschikt over slechts 6 Meru-tenten met uitzicht op de savanne met zijn acacia-silhouetten. Geniet van game drives, walking safari’s en kennismakingstrips met de lokale bevolking. De enthousiaste gidsen delen graag hun passie!

Ontdek Somalisa Expeditions


Tijdens uw reis door Zambia 

​​​​​​​Thorntree River Lodge is een luxueuze accommodatie gelegen aan de oevers van de Zambezi rivier in het Mosi-Oa-Tunya National Park. De lodge is ideaal gelegen voor een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Falls, maar ook voor avontuurlijke activiteiten in de bush. Geniet van uw kopje koffie op uw dek en bewonder het uitzicht op de rivier en de omliggende wildernis. Na een dag vol activiteiten ontspant in uw eigen plunge pool of aan het infinity pool. In het gezellige restaurant word je verwend met een heerlijk Afrikaans fine dining menu.

Ontdek Thorntree River Lodge


Tijdens uw reis door Botswana

​​​​​​​​​​​​​​Linyanti Tented Camp is een luxe safari-kamp gelegen in het natuurrijke Linyanti-wildreservaat in het uiterste noorden van Botswana. De afgelegen ligging garandeerd een gevoel van rust en ruimte. Het kamp biedt een prachtig privé safari-avontuur met vier grote, luchtige tenten die zeer comfortabel zijn ingericht. Het hoofdgedeelte van het Camp is ideaal om passerende wilde dieren te spotten. Er worden allerlei avontuurlijke activiteiten aangeboden, zoals nachtelijke tochten en wandelsafari’s. Klinkt als een onvergetelijke ervaring!

Ontdek Linyanti Tented Camp

Ontdek het prachtige Khwai Leadwood Camp, gelegen aan de rand van de Khwai rivier in de Okavango Delta. Het kamp bestaat uit zeven ruime, moderne safaritenten, ingericht met gevlochten manden en kralen. De hoofdtent biedt een gezellige sfeer met warme kleuren en comfortabele zetels aan de kachel. Geniet van heerlijke barbecues in de boma en verfris jezelf in de plungepool tijdens de heetste uren van de dag. Samen met gepassioneerde gidsen verken je de omgeving en ga je op zoek gaan naar olifanten, leeuwen en cheeta’s. Kortom, aan avontuur is hier zeker geen gebrek!

Ontdek Khwai Leadwood Camp

Wil je meer ontdekken van African Bush Camps?

Bekijk de website van African Bush Camps of raadpleeg een van onze Traveldesigners voor meer informatie.


 

Natuurparadijs Botswana

Ontdek het hier

 

De wilde natuur van Zimbabwe

Ontdek het hier

 

Het onderschatte Zambia

Ontdek het hier