Menu

3 Amazing yoga resorts voor International Yoga Day

Foto Laura

Laura Van Caenegem

21/06/2023 13:48

21 juni is wereld Yoga dag. Een dag om even stil te staan bij het belang en de impact van yoga op de gezondheid en het welzijn van mensen. Het doel; streven naar een betere wereld door te beginnen bij jezelf.

Het woord Yoga komt uit het Sanskriet en betekent eenheid, evenwicht of balans. In yoga werkt men aan de balans tussen lichaam en geest en tussen actie en rust. Het is voor velen een manier om zich zowel ontspannen als vitaal te voelen.

Amazing Yoga Resorts: het beste van twee werelden

Wij raden aan minstens drie nachten te verblijven in onderstaande heerlijke hotels. Waarom geen vier of vijf nachten? Gun jezelf die rust en de tijd om te genieten van de twee werelden die elk van deze resorts kan bieden. Met enerzijds de focus op yoga, wellness en ontspanning en anderzijds een perfecte ligging, centraal in het land, of vlakbij Balinese tempels of keizerlijke steden, passen deze yoga resorts perfect binnen de Slow Travel-filosofie van Amazing Destinations. Als bakermat van de spa- en yogacultuur ben je in Azië aan het juiste adres!

Uw yoga resort in Vietnam

Het Tia Wellness Resort biedt een zeer uniek concept: Twee maal per dag kan je je keuze maken uit het volledige Spa Menu. Of het nu gaat om een manicure, een massage of een complete behandeling… Laat je volledig in de watten leggen. Overweeg zeker een inwijding in meditatie, tai chi en yoga. Een prachtige ervaring!

Het moderne hotel, vroeger het Fusion Maia Hotel, is een prachtige afsluiter van je rondreis door Noord- en Centraal-Vietnam. Met zijn ideale ligging aan een parelwit zandstrand en slechts 15 minuten rijden van het  pittoreske Hoi An, kun je ‘s ochtends op verkenning gaan en ’s middags genieten van een deugddoende behandeling of yoga-sessie.  

Uw yoga resort in Indonesië

Como Shambhala is de perfecte plek voor een yoga-retraite. Dit yoga resort streeft naar evenwicht en een holistisch welzijn. Naast deugddoende yoga-sessies in het paviljoen tussen de palmbomen, geniet je ook van een uitgebreide wellness-ervaring met onder andere Ayurveda, burn-outbehandelingen, detox en fitness. Een deskundig team, bestaande uit hooggekwalificeerde professionals, stelt op maat gemaakte behandelplannen op voor elke gast.

Het resort ligt vlakbij Ubud, een bruisend centrum van creativiteit en cultuur en is omgeven door weelderige, tropische tuinen die zich uitstrekken over 8 hectare. Ontdek de rijstvelden, Balinese tempels en kunstgalerijen in de buurt en bewonder de absolute schoonheid van deze omgeving.

Uw Yoga resort in Sri Lanka


Het Santani Wellness Resort & Spa viel al meermaals in de prijzen als beste (wellness) hotel, als beste spa, als meest ongewone hotel… Van het onberispelijk minimalistisch design tot de gezondheidspakketten van topkwaliteit, alles in het Santani Wellness Resort & Spa staat in het teken van harmonie bereiken. Zoek het evenwicht tussen actieve yogasessies en herstellende Ayurvedische spabehandelingen en voel je één met de weelderige natuur die het hotel omringt.

Vanuit het Santani Wellness Resort & Spa kun je schitterende wandelingen maken door emerald groene rijstvelden en dichtbebost woud. Het hotel ligt centraal in Sri Lanka, vlakbij de culturele hoofdstad van het eiland, Kandy. Met talloze bezienswaardigheden kun je een bezoek aan de stad feilloos combineren met een verblijf in het gerenommeerde resort.


 

Tia Wellness Resort in Da Nang

Ontdek het hier

 

COMO Shambala in Ubud

Ontdek het hier

 

Santani Wellness Resort in Kandy

Ontdek het hier