Menu

Tempels in Bali

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Indonesië - Bali samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Aan tempels is er geen gebrek in Bali. Deze drie tempels mag u in geen geval missen:

De Besakih tempel

De Pura Besakih, of de Moedertempel, is de grootste tempel van Bali. De hindoeïstische tempel ligt op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung en is bereikbaar via een lange trap. De tempel bestaat uit circa 200 bouwwerken verdeeld over 30 complexen. Ze zijn verdeeld over verschillende terrassen met meerdere meru's en paviljoenen. In de vierde maanmaand van de Balinese kalender vindt er het belangrijkste feest plaats, uit alle delen van het eiland komt men dan naar Besakih voor offers.

De Tanah Lot tempel

Pura Tanah Lot is een Balinese tempel aan de westkust van Bali en is de enige zeetempel die Bali rijk is. Volgens de legende wordt deze tempel door giftige slangen bewaakt. Bij laag water is de tempel net wel of net niet met droge voeten te bereiken over een zanddam (wantij) van zo'n twintig meter lang. De toegang is echter beperkt tot de eerste vijf meter van het mini eilandje. Op het toegankelijke deel is er een 'grot' met een magische bron. Hoewel de tempel in de zee ligt, komt er zoet water uit deze bron. Tanah Lot is een van de drukst bezochte toeristische attracties op Bali en tegen zonsondergang ontstaat er een waar oerwoud aan fotostatieven.

De Ulun Danu tempel

De Ulun Danu tempel is een Balinese Pura, hindoeïstische tempel, in het noordwesten van Bali. De tempel ligt bij het Bratan-meer of het “heilige bergmeer” en de omgeving is zeer vruchtbaar. Het is dan ook gewijd aan Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren. Het complex werd in 1633 gebouwd en is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru, met elf daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati.

  • Reizen naar Bali - Indonesië Indonesië - Bali
  • Hoofdstad Jakarta
  • Munteenheid Roepia
  • Tijdszone UTC +8
  • Taal Indonesisch

Enkele foto's


Beleef Tempels in Bali

Alila Experience in Bali

De hoogtepunten van Bali gecombineerd met uitrusten aan het strand

De ultieme luxe-ervaring in Bali

Een uitgebreide rondreis in Bali, Indonesië

Privé begeleide rondreis door Bali in al zijn charme

Ontdek het Godeneiland terwijl u verblijft in charmante boutique hotels

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Indonesië - Bali te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak