Menu

Borobudur & Prambanan

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Indonesië - Bali samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Jogjakarta – ook wel Jogja genoemd - is de culturele hoofdstad van het eiland Java. De meeste reizigers kiezen voor de stad omdat zowel Borobudur, het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld als Prambanan, het grootste hindoe tempelcomplex, op een boogscheut liggen.

Borobudur

‘s Werelds grootste boeddhistische tempelcomplex wordt het best bezocht bij zonsopgang, wanneer de lucht fris is en vol van vogelgezang. Terwijl de mist begint op te trekken, verlicht de opkomende zon de omringende vulkanen en terrasvormige velden en benadrukt ze de stenen reliëfs en de vele gezichten van Boeddha. 

Borobudur is gelegen op een bergtop te midden van smaragdgroene velden met op de achtergrond de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië. De 9e‑eeuwse tempel, bestaande uit een reeks uitgehouwen platforms die oprijzen tot aan een centrale stoepa, is een belangrijk bedevaartsoord en een van de mooiste archeologische vindplaatsen van Azië. Borobudur kent vele superlatieven: majestueus, magisch, krachtig en fenomenaal. Dit zal u na uw bezoek zeker kunnen beamen.

Prambanan

Breng een bezoek aan Prambanan, het grootste hindoeïstische tempelcomplex van Indonesië. Het complex bestaat uit de Prambanan‑tempel, de Sewu-tempel, de Bubrah-tempel en de Lumbung-tempel. De tempels zijn gewijd aan grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma) en zijn rijkelijk versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren.

Het 10e -eeuwse complex wordt gekenmerkt door zijn hoge en puntige architectuur, zoals wel vaker voorkomt in de hindoeïstische tempelarchitectuur. Centraal vindt u het 47 meter hoge gebouw omringd door kleinere individuele tempels.

  • Reizen naar Bali - Indonesië Indonesië - Bali
  • Hoofdstad Jakarta
  • Munteenheid Roepia
  • Tijdszone UTC +8
  • Taal Indonesisch

Enkele foto's


Beleef Borobudur & Prambanan

Amazing Java & Bali met z'n twee

Afwisseling tussen cultuur & natuur

Amazing familiereis in Indonesië

Het beste van Indonesië

Amazing Aman Experience in Indonesië

Ultieme luxe in Aman-hotels

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Indonesië - Bali te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak