Menu

Beklim een actieve vulkaan

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Indonesië - Bali samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Houdt u wel van een sportieve uitdaging? Dan raden we u aan om tijdens uw rondreis in Indonesië een van de vele vulkanen te beklimmen. U moet er vroeg voor opstaan, maar de spectaculaire uitzichten zijn het helemaal waard!

Beroemde Javaanse vulkanen

Een van de mooiste en meest indrukwekkende vulkanen van Indonesië is ongetwijfeld de Ijen-vulkaan. Op een hoogte van 2250 meter heeft u zicht op een krater van maar liefst 20 kilometer breed. Maar het meest indrukwekkend is het in een magische sfeer gehulde turquoise blauwe meer van waaruit slierten zwaveldampen opstijgen. Tot op de dag van vandaag is de Ijen vulkaan nog steeds actief.

Een andere absolute highlight is de verder gelegen Bromo-vulkaan. Getuige zijn bij de spectaculaire zonsopgang aan deze beroemdste vulkaan van Java, is voor veel Indonesië reizigers een onvergetelijke ervaring.

Avontuur op Bali

Verblijft u enkel op Bali? Ook daar zijn er mogelijkheden! Zo kan u wandelen tot aan de kraterrand van Mount Batur. Bij aankomst op de top van de vulkaan geniet u van een prachtige zonsopgang. Verwonder u over de spectaculaire kleuren en vergezichten. Meer dan de moeite waard!

Op bovenstaande route kan het behoorlijk druk zijn tijdens het hoogseizoen. Een rustiger alternatief is de Muntigunung trekking. De dorpen van Muntigunung zijn gelegen op de dorre noordelijke hellingen van de Balinese bergen met dramatische uitzichten op de Mount Agung, het eiland Lombok en de Rinjani-vulkaan. Uw trektocht begint met een klim van ongeveer een uur naar een uitkijkpunt met een spectaculair uitzicht over de hele caldera. Het pad daalt vervolgens af naar de noordkust van Bali met tijd om te stoppen bij de dorpen.

  • Reizen naar Bali - Indonesië Indonesië - Bali
  • Hoofdstad Jakarta
  • Munteenheid Roepia
  • Tijdszone UTC +8
  • Taal Indonesisch

Enkele foto's


Beleef Beklim een actieve vulkaan

Amazing Java & Bali met z'n twee

Afwisseling tussen cultuur & natuur

Amazing familiereis in Indonesië

Het beste van Indonesië

Amazing Indonesië met z'n twee

Optimaal genieten van de groene natuur

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Indonesië - Bali te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak