Menu

24 uur in Kaapstad

Samen uw droomreis naar Zuid-Afrika samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Zuid-Afrika gaat hand in hand met top notch restaurants en dat zal u geweten hebben eens u naar het meest zuidelijke punt van Afrika reist. Amazing Destinations houdt van culinaire ervaringen en deelt die maar al te graag met u. Hop mee op onze 24 uur-durende food safari.

9u30 - Breakfast at Tiffany's

Karen Dudley’s The Kitchen

Sinds Michelle Obama er haar ontbijt nam, is het er niet makkelijker op geworden om een tafel te bemachtigen bij Karen Dudley’s Kitchen. Gelukkig is er de mogelijkheid om online te reserveren, en dat is ten zeerste aan te raden want de wachtrij staat tot buiten. Eens u binnen bent en het eten geserveerd is, begrijpt u direct waarom. Het aroma van versgemalen koffiebonen en de eggs benedict met spek; champignons en spinazie zijn to die for. De signature dish is de ons allen bekende toast avocado. Goed om weten: dit is een topadres voor vegetariërs.

10.30 - Espresso, what else? 

Origin Coffee Roasting

Origin Coffee Roasting werd in 2006 geopend door de Canadees Joel Singer en die kan het aantal prijzen voor beste barista niet meer bijhouden. De beste koffie van de stad vindt u aan De Waterkant: zo’n acht soorten koffie wachten er op u. En ja, u mag ze stuk voor stuk proberen. De enthousiaste baristas vertellen er honderduit over de wereld van de koffie. Ze leren u alles bij over de herkomst en het productieproces van de bonen.

12u00 - Ladies who lunch

Chefs Warehouse

Het verhaal gaat dat het onmogelijk is om twee keer door Bree Street te lopen, zonder dat er een zaak is bijgekomen. Bree Street is het culinaire hart van Kaapstad, een echt walhalla voor foodies. Het is dan ook aartsmoeilijk om er een favoriete lunchspot te kiezen.

Chefs Warehouse heeft geen menukaart, hier eet u gewoon wat de pot schaft. Neem met de hele bende plaats aan tafel en laat u verrasen door de verschillende gangen tapas. It's all about foodsharing! En mocht u er geen genoeg van krijgen, kan u de volgende dag gewoon terug. De kaart verandert namelijk elke 24 uur.

16u - Marshmalicious

Fire and Ice

Bij Fire and Ice moet je zijn voor een extravagante grown-up milkshake. De bar is te vinden in het Rotea Hotel in New Church Street. Een van de meest absurde combo’s op de kaart combineert marshmallows met karamel en pompoen. Niet te veel bij nadenken, gewoon bestellen.

18u - Save water, drink cocktails

The Silo

Aperitieven moet u doen in een van onze favoriete hotels in Kaapstad. The Silo is een voormalige graansilo omgetoverd tot luxehotel. Op voorhand reserveren is een must, de plaatsen zijn namelijk beperkt. Het uitzicht vanop deze rooftopbar is ongelooflijk. U spot de Tafelberg aan de ene kant en de Waterkant aan de andere zijde. Combineer uw aperitief met een bezoek aan een van de vele galerijen die in de Silo gehuisvest zijn.

20u - What's for dinner?

The Test Kitchen

The Test Kitchen is een creatieve keuken in een eigentijds kader. Chef-kok Luke Dale Roberts volgde zijn opleiding in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, daarnaast ook in Azië waar hij verschillende restaurants had in onder andere Singapore, Maleisië, Zuid-Korea en de Filipijnen. Naar eigen zeggen leerde hij koken in Europa, maar verbreedde Azië zijn horizonten.

The Test Kitchen bestaat uit twee eetruimtes: The Dark Room en The Light Room: uitsluitend open voor diner en met een maximumcapaciteit van 40 personen, is intimiteit gegarandeerd. Dit restaurant is indrukwekkender en magischer dan u denken kan.

  • Reizen naar Zuid-Afrika Zuid-Afrika
  • Hoofdstad Pretoria
  • Munteenheid Rand
  • Tijdszone UTC + 1
  • Taal Engels, Afrikaans

Beleef 24 uur in Kaapstad

Een week topluxe in de Kaapregio

Kaapstad en de Wijnlanden

Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad en de wijnlanden

Ontdek het Kaapse schiereiland met hoogtepunten zoals Kaap de Goede Hoop en de wereldberoemde Tafelberg.

Self drive rondreis Zuid-Afrika – de Kaap & Tuinroute

Combineer de Kaapprovincies met de een stuk van de Tuinroute en een safari in Addo Elephant National Park

Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, Krugerpark en Mozambique

Een perfect evenwicht tussen cultuur, natuur en strand

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Zuid-Afrika te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak