Menu

Praslin – op zoek naar Coco de Mer

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Seychellen samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Praslin is een echte verleidster. Er zijn eindeloos veel aantrekkingskrachten: stijlvolle accommodatie, fluwelen jungle, bochtige heuvels die afzakken naar de gin-heldere zee, prachtige stukken zijden zandstrand omgeven door palmbomen en een slowmotion-sfeer. Nee, u droomt niet, welkom in Praslin!

Aantrekkingskracht van Praslin

45 km ten noordoosten van Mahé, past het op een na grootste eiland in de Seychellen ergens tussen de relatieve (!) drukte van Mahé en de slaperigheid van La Digue. Zoals Mahé, is Praslin een granieten eiland met een reeks kleine bergen die zich van oost naar west uitstrekken. Praslin is 12 km lang en 5 km breed. De 5500 inwoners van het eiland leven verspreid over de kust in kleine huisjes. De belangrijkste bezienswaardigheden vanuit toeristisch perspectief zijn Anse Volbert (ook bekend als Côte d'Or) en Grand Anse. Het eiland Baie Ste Anne, de belangrijkste haven van Praslin, ligt op het meest zuidoostelijke punt.

Vallée de Mai

Een van de meest bijzondere attracties in de Seychellen is ongetwijfeld de Vallée de Mai, bekend om de Coco de Mer, de palm met de grootste kokosnoten ter wereld. U zal op zijn minst geschokt zijn. De kokosnoten wegen maar liefst dertig kilo en hebben een diameter van bijna een halve meter. Naast de beroemde coco de mer leent Vallée de Mai zich uitstekend voor duikexcursies, snorkelen, boottochten naar nabijgelegen eilanden en veel meer.

  • Reizen naar Seychellen Seychellen
  • Hoofdstad Victoria
  • Munteenheid Roepie
  • Tijdszone UTC +4
  • Taal Engels, Frans, Creools

Enkele foto's


Beleef Praslin – op zoek naar Coco de Mer

Eilandhoppen op de paradijselijke Seychellen

Combineer de eilanden Mahé, La Digue en Praslin - ongerepte natuur en luxe verblijven

Luxe Variety Cruise in de Seychellen

Een elegante cruise op een kleinschalige jacht

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Seychellen te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Vraag uw offerte aan