Menu

De Heilige stad Jeruzalem

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Israël samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

De indrukwekkende stadsmuren van Jeruzalem zijn tussen in de zestiende eeuw onder leiding van de Ottomaanse sultan Suleiman de Grote gebouwd. Over een groot deel van de muren kan een wandeling gemaakt worden en hier en daar zijn nog delen van de muren van Herodes te zien.

Binnen de muren vindt u een islamitische, een christelijke, een Armeense en een joodse wijk. Jeruzalem is een historische stad die overloopt van de Bijbelse overblijfselen. U vindt er het graf van David, de kruisiging van Jezus, het laatste avondmaal, de sterfplaats van Maria en veel meer.

De rotskoepel, de Klaagmuur, de Via Dolorosa zijn een absolute must do bij een bezoek aan Jeruzalem. Ook het Yad-Vashem, het Holocaustmuseum, mag zeker niet ontbreken. Maar ook de wijk Mea Sharin met de strenggelovige orthodoxe joden is de moeite waard.

Naast de sterke religieuze invloeden heeft Jeruzalem ook veel trendy buurten vol leuke winkeltjes, galeries en hippe bars. De wijk Emek Refaim, ook wel het Soho van Jeruzalem genoemd, is hier een mooi voorbeeld van.

Deze stad is een fascinerende mix van eeuwenoude culturen en het centrum van de drie wereldreligies. Jeruzalem is van belang voor zowel joden, moslims als christenen en telt talrijke historische sites en heilige plaatsen.

  • Reizen naar Israël Israël
  • Hoofdstad Jeruzalem
  • Munteenheid Sjekel
  • Tijdszone UTC +3
  • Taal Hebreeuws, Arabisch

Enkele foto's


Beleef De Heilige stad Jeruzalem

Historische rondreis door Jordanië en Israël

Een trip doorheen de geschiedenis

Duo citytrip Jeruzalem & Tel-Aviv

Israël is een niet te missen bestemming in het Midden-Oosten!

Complete rondreis Israël

Rondreis met privégids

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Israël te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak