Menu

Op zoek naar de Big 5

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Namibië samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Etosha is een van de grootste en bekendste wildparken van Afrika. In Etosha leeft vrijwel al het in Afrika voorkomend wild. Grote kuddes olifanten, giraffen, wildebeesten, springbokken, kudus en gemsbokken delen dit enorme park samen met roofdieren als hyena's, leeuwen, luipaarden en cheeta's. Maar ook de neushoorn is hier talrijk aanwezig.

Opgedroogd meer

Het Etosha park is een groot gebied rond een zoutvlakte. De zoutvlakte is ongeveer 5.000 km² groot en men denkt dat dit vroeger een meer is geweest dat later is ingedroogd. In het park zijn veel dieren aanwezig en ze zijn in de droge tijd relatief gemakkelijk te vinden. Doordat het park flink in afmeting is afgenomen, kunnen de dieren niet meer mee doen aan de grote trek naar water tijdens het droge seizoen. Om te voorkomen dat veel wild van de dorst om zou komen, zijn er enkele drinkplaatsen gemaakt.

Het is een bijzondere ervaring om na zonsondergang een uurtje bij die drinkplaatsen door te brengen. Er gebeurt altijd wel iets: links loopt een grote olifant weg die net heeft gedronken en rechts komt alweer een dorstige neushoorn het toneel op!

  • Reizen naar Namibië Namibië
  • Hoofdstad Windhoek
  • Munteenheid Namibische Dollar
  • Tijdszone UTC + 2
  • Taal Engels

Kan u al niet wachten om naar Namibië te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak