Menu

Een antwoord op uw reisplannen in coronatijden

  • Home
  • Een antwoord op uw reisplannen in coronatijden

Reizen in coronatijden, het levert veel vragen op. Wij proberen voor iedere situatie een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven: wat zijn de mogelijkheden, wat mag u verwachten,... Uiteraard is elk geval, elke reis anders, dat beseffen we maar al te goed. Heeft u een vraag die hieronder niet beantwoord wordt, twijfel dan ook niet om ons persoonlijk te contacteren.

De informatie die hieronder vermeld staat, wordt regelmatig geüpdated op basis van de actualiteit. Laatste update: 30/04/2021

rsz_12team-8

Samen uw droomreis samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer ons

U beschikt over een voucher, uitgegeven tussen 15 maart en 19 juni 2020.

Deze voucher is 12 maanden geldig, te rekenen vanaf de datum van uitgifte. U kan met deze nieuwe voucher een reis boeken waarvan het vertrek in 2021 of 2022 ligt. U kan er ook voor opteren om een terugbetaling van de voucher te vragen op de vervaldag. Amazing heeft dan uiterlijk 6 maanden de tijd om de terugbetaling uit te voeren. De coronavoucher is verzekerd tegen insolventie bij de VVR/VVRO (Amlin Insurance). Uitgeschreven tijdelijke en jaarlijkse verzekeringen m.b.t. uw geannuleerde reis, komen niet in aanmerking voor een terugbetaling.


U beschikt over een commercieel voucher, uitgegeven na 20 juni 2020.

De looptijd en voorwaarden van de bon zijn duidelijk gestipuleerd: deze bonnen dienen omgeruild te worden voor een reis in 2021 en zullen verlengd worden naar 2022. Zodra deze bonnen omgeboekt zijn naar een nieuwe reis, zijn zij ook verzekerd tegen insolventie van de reisorganisatie.


U hebt reeds vroeger beslist uw reis meteen om te boeken.

Maar deze reis kan opnieuw niet doorgaan: u hebt dan de keuze: u kiest voor een voucher die u probleemloos kan omboeken naar een andere reis of u vraagt de terugbetaling aan.


Hoe kan u veilig uw reis plannen en reserveren met een vertrek in 2021 of 2022?

We helpen u graag bij uw keuze. Uw veiligheid komt op de eerste plaats en het is de bedoeling dat u optimaal kan genieten.

We hebben altijd resoluut gekozen voor authentieke vakanties, voor persoonlijke kleinschalige luxe hotels, voor duurzaamheid en pure natuur. Dus veel zal bij ons niet veranderen. Het is wel duidelijk dat de ganse wereld nu nog niet “open” zal gaan, daarom dat we voor zomer 2021 meer het accent leggen op pittoreske plaatsjes in Europa.

U kan reizen buiten de Europese Unie: veel landen hebben zich goed georganiseerd en wij informeren u uiteraard over de toelatingsvoorwaarden in elk land, welke testen u moet ondergaan, welke documenten u dient in te vullen etc…. Vele landen in Afrika zijn er klaar voor, maar ook bv Costa Rica, La Réunion….

U droomt ervan om uw vakantie met uw partner en uw kinderen zonder zorgen te kunnen vastleggen. Zelfs naar een land dat vandaag code rood krijgt. Dat kan.

Maar dan is er nog de onzekerheid. Door corona verandert de situatie snel en we begrijpen dat u graag wil weten hoe u ook “financieel” zonder zorgen uw reis kan boeken.


Werkwijze voor toekomstige reservaties met vertrek na 1 april 2021 

  1. Wanneer u een reis reserveert met vertrek in 2021 of later, gelden de algemene en bijzondere reisvoorwaarden zoals in bijlage vermeld. Als u uw reis moet wijzigen of annuleren, dan zijn er kosten aan verbonden, die duidelijk vermeld staan in onze bijzondere reisvoorwaarden.

  2. Wat als uw reis getroffen wordt door nieuwe of gewijzigde Covid-omstandigheden zoals b.v. een aangekondigde of verlengde quarantaine in uw thuisland of in het land van aankomst, door het sluiten van grenzen, door nieuwe administratieve Covid-eisen, door een persoonlijke Covid-besmetting enz…. waardoor reizen moeilijk of onmogelijk wordt?


Voor wijzigingen en annuleringen van reizen, verbonden aan nieuwe of gewijzigde Covid-omstandigheden zoals vermeld onder punt b. geldt volgende werkwijze en voorwaarden.

We zullen in uw offerte duidelijk vermelden tot hoeveel dagen voor vertrek u gratis kan annuleren of wijzigen.

  • Hotels en andere diensten

Veel hotels zijn soepel en laten b.v. toe dat u tot 4 weken voor vertrek gratis kan annuleren of wijzigen. Wij zullen u in uw offerte de juiste data doorgeven, zodat u hier geen enkel risico loopt.

Er wordt wel een eenmalige administratieve kost van 50 euro per persoon in rekening gebracht op het totale dossier.

Wanneer de datum van het “gratis” (mits administratieve kost) annuleren of wijzigen overschreden is en u beslist heeft om te reizen, dan gelden na die datum annulerings- en wijzigingskosten: deze kosten zullen in uw offerte duidelijk vermeld staan, zodat u met kennis van zaken kan reserveren en u niet voor verrassingen komt te staan.


  • Lijnvluchten

In uw offerte geven wij u het tarief door van uw vluchten, alsook de kosten voor wijziging en annulering na datum van aankoop van deze vluchten.

Sommige airlines zijn soepel en vragen een kleine administratieve kost, anderen zijn moeilijk en vragen 100% kosten: dit zal duidelijk in uw offerte vermeld staan.

U hebt dan de keuze:

  • U koopt de vluchten aan. Als u deze op een later tijdstip wijzigt of annuleert, zullen de kosten, vermeld in de offerte aan u gefactureerd worden. Het grote voordeel om de vluchten lang op voorhand aan te kopen, is de lage prijs die airlines nu in de markt zetten.
  • U beslist de vluchten later te kopen. U hoeft deze niet te betalen en u hebt ook geen kosten. Nadeel: de beschikbaarheid van stoelen op de vlucht kan dalen én de prijs van het ticket kan stijgen, naargelang de datum van vertrek nadert.


Betaling van voorschot/saldo

U betaalt bij het boeken van een nieuwe reis uw voorschot: deze reis is verzekerd tegen insolventie zodat u financieel geen enkel risico loopt. Het voorschot omvat 30% van het landarrangement plus de prijs van lijnvluchten. 45 dagen voor afreis betaalt u uw saldo.


U kan zich verzekeren.

U kan op het moment van reservatie een annulerings- en bijstandsverzekering boeken: deze verzekeringen dekken het risico als u niet kan vertrekken door een covidbesmetting of andere ernstige ziekte én dekt uw medische kosten als u in het buitenland besmet bent geraakt. Wij geven u graag alle details.

Het volgende kan niet verzekerd worden: als de Belgische regering of een buitenlandse regering plots een algemeen reisverbod oplegt of een strenge quarantaine maatregelen invoert.


Wij geven u ook alle praktische tips om veilig te kunnen reizen (afstand houden, hygiëne op openbare plaatsen en luchthavens, mondmaskers, etc..)


Plan tijdig uw reis! Vele klanten hebben hun reis van 2020 omgeboekt naar 2021 of 2022. De capaciteit is beperkt!