Menu

Complete onderdompeling in de Colombiaanse cultuur

Beste periode om te reizen

december tot maart
juli tot augustus

Prijs

Vanaf € 7.500 p.p.

Ideale lengte van de reis

20 dagen - 19 nachten

Wat mag u verwachten?

 • Duik het mysterieuze Amazonewoud in
 • Ontmoet de Guambiano-indianen
 • Wandel tussen 70 meter hoge waxpalmen
 • Sluit af op het strand van het paradijselijke Isla Mucura

Samen uw droomreis naar Colombia samenstellen? Onze Colombia expert Inge helpt u graag verder.

Contacteer Inge

Colombia is een voor velen nog onbekende bestemming in Latijns-Amerika, maar daar komt snel verandering in. Colombia zet zichzelf op de kaart als een veelzijdige bestemming die voor elk wat wils te bieden heeft. Wie houdt van een mix van natuur, avontuur en stedelijke drukte met een flinke dosis authenticiteit moet naar Colombia reizen.

Deze uitgebreide rondreis toont u het land in al zijn facetten. Wie liever een kortere reis maakt, waarbij de belangrijkste steden aan bod komen, is hier aan het juiste adres. Tijdens deze complete onderdompeling in de Colombiaanse cultuur duikt u het groene Amazonewoud in, steekt u de grens met Brazilië over en spot u roze dolfijnen. 

U ontdekt ook het belang van koffie en bloemen voor het land, de Guambiano-indianen en hun traditionele kledij en waxpalmen die tot 70 meter hoog groeien. Unieke ecosystemen, bruisende steden met allemaal een ander accent. Salsa dansen in Cali, boeiende sociale projecten in Medellin, de stad van Pablo Escobar of de zomerse sfeer in Cartagena. 

Twijfelt u nog of deze bestemming de juiste keuze is voor u? Neem gerust contact op via het formulier!

 • Reizen naar Colombia Colombia
 • Hoofdstad Bogotá
 • Munteenheid Colombiaanse peso
 • Tijdszone UTC -6
 • Taal Spaans
Prijs van deze reis:
vanaf € 7.500 p.p.

Inbegrepen in deze reis

 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Verblijf in hotels volgens het programma
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Privétransfers en tours in de A/C wagen
 • Toegangsgelden voor de bezoeken zoals aangeduid in het programma
 • Engelstalige gids en chauffeur
 • Reisgids Colombia

Niet inbegrepen in deze reis

 • Niet vermelde maaltijden
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, souvenirs, etc.
 • Internationaal paspoort
 • Verzekeringen

Maak een afspraak

Voorgesteld reisschema

Onze expert staat u bij om dit schema volledig aan te passen naar uw wensen.

Dag 1
Heenvlucht vanuit Amsterdam. Bij aankomst op de luchthaven van Bogotá wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. De rest van de dag bent u vrij. 

Dag 2
Start uw dag met een bezoek aan het historische centrum van Bogotá, ook wel bekend als La Candelaria. Het cultureel erfgoed dat hier te vinden is, is van grote geschiedkundige waarde voor Colombia. Neem zeker een kijkje op Plaza de Bolivar en ga er binnen in de kathedraal. Ook het Boteromuseum is een bezoek waard. Nadien gaat u met de kabelbaan richting het hoogste punt van Bogotá, het Santuario de Monserrate.

Dag 3
's Ochtends wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht voor uw vlucht naar Leticia.Transfer naar uw hotel gevolgd door een wandeling in Tabatinga waarbij u de grens met Brazilië oversteekt. Probeer er zeker het lokale drankje chuchuhuaza uit.

Dag 4
Vandaag maakt u een boottocht tot in Calanoa waar u een bezoek brengt aan de Mocagua. 's Namiddags volgt een wandeling door de jungle. U keert terug per kano.

Dag 5
Ook vandaag staat in het teken van water. U vaart een klein deel van de Amazone af, richting Puerto Nariño waar u luncht in de jungle. 's Namiddags brengt u een bezoek aan de Tarapotolagune waar u onder andere de roze dolfijn kan spotten. 

Dag 6
Na het ontbijt keert u terug naar de luchthaven van Letica voor uw vlucht naar Neiva. De rest van de dag bent u vrij. 

Dag 7
Na het ontbijt wordt u naar San Augustin gebracht. U bezoekt er het Nationaal Archeologisch Park, uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Hoogtepunten zijn zonder twijfel de Fuente de Lavapatas en het Lavapatasterras met indrukwekkende uitzichten. 

Dag 8
Na het ontbijt wordt u naar Isnos gebracht om onder meet de Altro de los Ídolos en Alto de Las Piedras te beklimmen. Later op de dag rijdt u verder naar Popayan, waar u overnacht. 

Dag 9
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het kleine Silvia, een bergdorp in de regio van Popayan. De gemeenschap bestaat er uit Guambiano indianen en elke dinsdag is er markt waarbij ze zich in traditionele anacos kleden: een blauwe rok met cape. Ze verkopen er  naast groenten en fruit ook lokaal vervaardigde dekens en tapijten van hoge kwaliteit. 's Namiddags ontdekt u het historische stadsgedeelte van Popayan. 

Dag 10
Na het ontbijt rijdt u richting Cali, de salsahoofdstad! U krijgt er een twee uur durende salsainitiatie waarbij uw gevoel voor ritme stevig op de proef wordt genomen.

Dag 11
Uitgebreid bezoek aan Santiago de Cali, het warme klimaat en hartelijke sfeer die er rondhangen, doen u instant thuisvoelen. 's Avonds rijdt u door naar Pereira in de koffieregio

Dag 12
's Morgens staat een van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan de Valle de Cocora, onderdeel van het Parque Nacional de los Nevados. U vindt er waxpalmen die makkelijk 60 tot 70 meter groot zijn. Nadien brengt u een bezoek aan het gezellige Salento en zijn kleurrijke balkons.

Dag 13
In de voormiddag brengt u een bezoek aan Finca Romelia, vlakbij Manizales waar u een uitzonderlijke orchideeëncollectie ontdekt. U vindt er maar liefst 832 verschillende soorten. 

Dag 14
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Pereira gebracht voor uw vlucht naar Medellin. Onderweg bezoekt u eerst nog Finca del Café, een koffieboerderij waar u het koffieproces van a tot z kan volgen. Wanneer u in Medellin aankomt, checkt u in uw hotel in.

Dag 15
U bezoekt een sociaal project dat mensen met een laag inkomen begeleid bij onder andere het zoeken van een job. Medellin heeft de laatste jaren een sterke transformatie ondergaan en een begeleide wandeling door de stad leert u al snel wat er allemaal veranderd is.

Dag 16
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en neemt u de vlucht naar Cartagena, aan de Caraïbische kust. Onderweg naar de luchthaven brengt u een bezoek aan Santa Elena, een klein dorp bekend om de bloemenproductie. Bij uw aankomst in Cartagena wordt u naar het hotel gebracht en bent u de rest van de dag vrij. 

Dag 17
U bezoekt de koloniale wijk van Cartagena waar het ene kleurrijke huis het andere opvolgt en u zonder twijfel een foto wil maken van elke straathoek. In deze stad hangt een echte Caraïbische sfeer dankzij het warme klimaat.

Dag 18 - 19
Ontbijt en transfer naar de pier waar u de boot neemt naar Isla Mucura, een klein paradijselijk eiland aan de Caraïbische kust. Een afsluiter van formaat!

Dag 20
U vaart terug naar Cartagena, waar u 's avonds de terugvlucht naar Brussel neemt.

 

Samen uw droomreis naar Colombia samenstellen?

Onze Colombia expert Inge helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Inge

Andere interessante reizen

Amazing Curaçao met z'n twee

Romantisch verblijf in luxehotel Baoase

Amazing Java & Bali met z'n twee

Afwisseling tussen cultuur & natuur

Amazing Luxe in IJsland

Verblijf in National Geographic Lodges

Amazing luxe in Borneo

Een natuurexpeditie in stijl!

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Colombia te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak