Menu

Citytrip New York en Washington

Beste periode om te reizen

het hele jaar door

Prijs

Vanaf € 2.000 p.p.

Ideale lengte van de reis

7 dagen

Wat mag u verwachten?

 • De meest bruisende metropool ter wereld
 • Comfortabele vlieguren
 • Bezoek het politieke hart van Amerika
 • Verbluffende architectuur

Samen uw droomreis naar Verenigde Staten samenstellen? Onze Verenigde Staten expert Peter helpt u graag verder.

Contacteer Peter

Tijdens deze gecombineerde citytrip kan u het broeiende New York en het hart van de Amerikaanse politiek Washington verkennen.

New York blijft een populaire stad onder velen. De eindeloze varatie die er te vinden is, zorgt ervoor dat niemand er ooit genoeg van krijgt. De talloze rooftop bars, de gezellige restaurants, de bruisende sfeer, prachtige musea en wolkenkrabbers die elkaar de loef afsteken in hoogte maken de bestemming tot een onvergetelijke plek.

Een tweetal dagen in Washington is de ideale duur om de stad op een rustig tempo te verkennen. In het hart van de stad vindt u de belangrijke politieke instanties alsook het Smithsonian Institution. In het oostelijke gedeelte van de stad vindt u het multiculturele deel, Chinatown. 

 • Reizen naar Amerika Verenigde Staten
 • Hoofdstad Washington DC
 • Munteenheid Dollar
 • Tijdszone UTC -4
 • Taal Engels
Prijs van deze reis:
vanaf € 2.000 p.p.

Inbegrepen in de rondreis

 • Internationale vluchten
 • Verblijf in New York en Washington
 • In charme of luxe hotels

Niet inbegrepen in de rondreis

 • Reisgids New York en Washington
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen

Maak een afspraak

Voorgesteld reisschema

Onze expert staat u bij om dit schema volledig aan te passen naar uw wensen.

Dag 1
Heenvlucht vanuit Brussel. U komt rond de middag aan in New York waarna u een taxi naar uw hotel neemt. De rest van de dag bent u vrij de stad te ontdekken. Een ontspannende wandeling op The High Line is alvast een mooie start.

Dag 2
Ga 's morgens het Metropolitan Museum of Art bezoeken, gevolgd door een picknick in Central Park. In de namiddag wandelt u via 7th Avenue verder naar Times Square. In de buurt zijn heel wat restaurants te vinden waarna u kan genieten van een voorstelling op Broadway

Dag 3
Breng een bezoek aan Liberty en Ellis Island en kom alles te weten over de geschiedenis van New York en de Verenigde Staten. Later op de dag gaat u richting Brooklyn en wandelt terug over Brooklyn Bridge. Vanaf daar is het maar even tot Wall Street.

Dag 4
Ga op verkenning in de wijken van New York, wandel door het gezellige Little Italy of ga shoppen in Soho. Eindig op het dak van de stad met een bezoek aan Empire State Building en ga nadien een cocktail drinken in het Rockefeller Center.

Dag 5
U neemt de trein naar Washington D.C.. Bij aankomst neemt u een taxi naar uw hotel gebracht waar u de rest van de dag vrij bent.

Dag 6-7
Vrije dag om de stad op uw eigen tempo te verkennen. Bezoek het Capitool, de National Cathedral of Smithsonian Institute. In de vooravond van dag zeven, reist u terug naar Brussel.

 

Samen uw droomreis naar Verenigde Staten samenstellen?

Onze Verenigde Staten expert Peter helpt u graag verder om samen met u uw droomreis op maat samen te stellen.

Contacteer Peter

Verblijf in exclusieve hotels

Hotel Hugo

New York

Een ode aan de industriële stijl

The Hay

Washington

Historisch hotel

Le Méridien

New York

Go vintage nabij Central Park

The William Vale

New York

Hip verblijf in Williamsburg

 

Washington DC was de mooiste stad!

Verenigde Staten - september 2022

Hallo Laetitia,

We hebben een prima reis gehad. Prima om iets bij te leren over de geschiedenis van US. 3 verschillende steden, allemaal uniek en ikzelf vond Washington DC het mooiste. A posteriori - hadden we een paar dagen meer gehad - dan hadden we ook nog Boston erbij kunnen nemen.

We hebben uiteindelijk een wagen gehuurd vanaf het moment dat we New York verlaten hebben. Uiteindelijk toch wel een noodzaak in US. Reizen in US zonder wagen is nogal beperkend, zeker als je uit de stad wil gaan of als je eens een ander stadje (zoals Alexandria) of Princeton op de weg wil meenemen.

De transfer van Philly naar Washington hebben we gedaan via Atlantic City (vergane glorie, flauwe kopie van en even vervelend als Las Vegas :-) - opgepast dit is mijn eigen mening omdat ik al 6 keer naar Las Vegas geweest ben voor business sales conference), en via Cape May (mooi) zijn we per ferry overgestoken naar Lewes om zo door Delaware naar Washington te rijden. Was leuk.

De hotels waren prima, zowel de ligging als de hotels zelf. Philly hotel aanrader want heel leuke rooftop bar. Dat in Washington was het beste. US is wel zeer duur geworden in vergelijking met 2017. 

Vriendelijke groeten,

Thierry

Andere interessante reizen

Amazing Jamaica Fly & Drive rondreis

Jamaica van A tot Z in één reis

New York anders: gastronomie en architectuur centraal

The Big Apple vanuit een ander perspectief

Selfdrive door de Verenigde Staten

Beklijvende natuurwonderen

Amazing crazy combi New York & Jamaica

Het beste van twee werelden

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Verenigde Staten te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak