Menu

Tips voor een bezoekje aan de Dode Zee

Foto Laura

Laura Van Caenegem

22/11/2022 17:13

Kijkt u uit naar uw rondreis door Jordanië of heeft u een tripje naar Israël geboekt? De kans is groot dat u een stop maakt aan de mysterieuze Dode Zee. De Dode Zee, dat eigenlijk een meer is, is 10 keer zouter dan normaal zeewater! Voor u het water induikt en gaat drijven in de Midden-Oosterse zon, neemt u misschien best eerst onze tips door om de ongemakken die het zout met zich meebrengt te beperken.

1. Stel het scheren uit

Probeer u niet te scheren vanaf zo’n drie dagen voor u aan het water aankomt. Doet u het toch, wordt aangeraden uw poriën met een verzorgende olie te beschermen en  om er niet te lang in te blijven. Let ook op met wondjes en blaren, die kunnen serieus gaan pieken.

2. Niet te lang

Blijf niet langer dan 10 minuten aan een stuk in de Dode Zee. Het zout droogt uw lichaam, uw huid en uw haar zeer snel uit. Drink voldoende water en indien u een gevoelige huid heeft, spoelt u zich best goed af voor u een zachte lotion smeert.

3. Geen water in de ogen

Het spreekt voor zich dat u maar beter oplet dat u geen extreem zout water in uw ogen krijgt. Ook de smaak van het water is helemaal niet te genieten. Probeer dus niet te wild in het water te springen of rond te spatten, maar laat u rustig op uw rug vallen en blijf simpelweg drijven op het water.

4. Draag oude kleren

Spaar uw nieuwe, witte bikini maar voor aan het zwembad. De modder van de Dode zee laat vlekken achter die er moeilijk of niet uit te krijgen zijn en ook het zoute water kan uw kleren aantasten. Neem een oude(re) of donkere zwembroek mee om onaangename verrassingen te vermijden. Let ook op met uw sierraden, deze kunnen verkleuren van het vele zout.

Aan de rand van het water ligt het vol scherpe zoutkristallen die het niet erg aangenaam maken om het water in te lopen. Neem waterschoenen of sandalen mee zodat u vlot het water in kunt. Ze kunnen ook helpen om niet uit te glijden op de gladde stenen in het meer zelf.

5. Leuke foto’s

Het zout van het meer plakt overal aan. Neem uw foto’s voor u het water ingaat zodat ook uw camera of gsm niet volhangen met zout en modder. Ook een gopro meenemen in het water is niet zo simpel, het zout zal vrijwel meteen aan de lens hangen.


Met deze tips kunt u ten volle genieten van deze bijzondere ervaring en het unieke landschap. Wanneer u genoeg heeft van het water kunt u zich nog insmeren met de modder uit het meer, een populair ingrediënt in veel verzorgingsproducten. De modder bevat 26 soorten mineralen die helpen bij allerlei aandoeningen en huidziekten, maar ze maakt uw huid ook gewoon heel zacht en gezond. Laat het goedje opdrogen in de zon vooraleer het af te wassen in de zee: uw huid voelt als herboren! 

Rondreis door Jordanië

Ontdek het hier

 

Rondreis in Israel

Ontdek het hier