Menu

Jogjakarta, Java

Bekijk meer foto's

Samen uw droomreis naar Indonesië - Bali samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Contacteer het team

Een reis naar Java zonder een bezoek aan Jogjakarta is niet compleet. De stad zelf is aangenaam om te bezoek en te shoppen maar Jogjakarta vormt vooral de uitvalsbasis van de twee belangrijkste historische attracties van Java, of misschien zelfs van heel Indonesië: Borobudur en Prambanan.

Borobudur, de meest actieve vulkaan van Indonesië

De Borobudur is gelegen bij de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië. De naam stamt af van het Sanskriet "Vihara Buddha Ur", vrij vertaald "boeddhistische tempel op de berg". 's Ochtends dient de Borobudur nog steeds als gebedsoord. In de stoepa's bevinden zich beelden van Boeddha; wie door de gaten in de stoepa's deze beelden aan kan raken ontvangt, volgens het lokale bijgeloof, het eeuwige geluk.

Prambanan, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië

Prambanan ligt op Centraal-Java en is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. De belangrijkste van deze tempels is de Lara Jonggrang, vaak ten onrechte aangeduid als "de Prambanan". De tempels zijn in 850 gebouwd, door onder andere Rakai Pikatan, een Shivaïtische koning uit de tweede Mataram-dynastie. Korte tijd nadat het complex voltooid was, begon het volledig te vervallen. Pas vanaf 1893 werd het plateau van het middencomplex weer uitgegraven. De reconstructie van het complex begon in 1918, en is nog steeds niet voltooid.

  • Reizen naar Bali - Indonesië Indonesië - Bali
  • Hoofdstad Jakarta
  • Munteenheid Roepia
  • Tijdszone UTC +8
  • Taal Indonesisch

Enkele foto's


Beleef Jogjakarta, Java

Het beste van Java en Bali privé begeleide rondreis

Combineer de hoogtepunten van Java en Bali

Ontdek meer reizen

Kan u al niet wachten om naar Indonesië - Bali te vertrekken?

Ons beste advies: contacteer ons zo vroeg mogelijk.
Wij stellen graag uw reis op maat samen.

Maak een afspraak